Foto: Niroworld

Capels Bewoners Belang stelt vragen over Didam-arrest

  •   keer gelezen

CAPELLE • De partij Capels Bewoners Belang (CBB) heeft het college schriftelijke vragen gesteld over de betekenis van het Didam-arrest over de gemeentelijke verkoop van vastgoed en grond. 


Het Didam-arrest houdt in dat bij de verkoop van percelen of ander onroerend goed door overheden er meerdere gegadigden moeten zijn. Daarna kan er uiteindelijk een koper worden geselecteerd op basis van objectieve, toetsbare en redelijke criteria die het overheidslichaam vooraf moet opstellen. De Hoge Raad heeft dit op 26 november 2021 vastgesteld.

Het CBB vraagt zich onder meer af wat het Didam-arrest betekent voor alle lopende transacties van onroerende zaken (vastgoed en grond) tussen de gemeente Capelle aan den IJssel en ontwikkelaars, en specifiek voor het dossier Capelseweg-Bermweg. De fractie wil weten of er rekening is gehouden met mededinging en, als dit niet het geval is, er een nieuwe beoordeling kan volgen.

Daarnaast wil de fractie weten hoe de gemeente gaat borgen dat in voorkomende gevallen voldoende ruimte is voor mededinging.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten