Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Omgaan met het verlies van een kind

21 jan, 18:30 Algemeen 76 keer gelezen

CAPELLE • Ouders die een kind hebben verloren, kunnen het moeilijk vinden erover te praten. Ook de omgeving weet vaak niet goed hoe ze moeten reageren. Het resultaat: binnengehouden en onverwerkt verdriet. In maart en april zijn daarom bij Welzijn Capelle vier bijeenkomsten voor ouders met een overleden kind.

Praten over deze loodzware persoonlijke ervaringen en alle emoties die daarbij horen, is een begin. Het helpt deelnemers om de dood van hun kind te integreren in hun leven, zodat ze weer verder kunnen.

Maatschappelijk werkers Gerda Schuurmans en Thea ten Wolde begeleiden de rouwgroep. Thea: “Als je kind overlijdt, heeft dat een onvoorstelbare impact op je. Zo’n tragedie verandert hoe je jezelf ziet en waar je in het leven van uit gaat.” Gerda: “Je moet een nieuwe wereld opbouwen, want de vorige is niet meer te herstellen. De brokstukken oppakken en verder gaan. Die moeilijke taak wordt lichter met de steun van mensen die hetzelfde hebben meegemaakt.”

Data rouwgroep

De rouwgroep voor ouders bestaat uit vier bijeenkomsten. Er is plek voor zes tot acht deelnemers. De groep komt bij elkaar op donderdag 3, 17, 31 maart en 21 april 2022 van 19:00 tot 21:30 uur.

Aanmelden en locatie

De Rouwgroep vindt plaats in Huis van de Wijk Middelwatering, Reigerlaan 66. Aanmelden kan bij het aanmeldbureau van Welzijn Capelle via 010 - 707 49 00. Mensen die meer informatie willen, kunnen hun vraag mailen naar aanmelding@welzijncapelle.nu.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Aquabubbel tijdens recreatief zwemmen Algemeen 12 aug, 13:10
Afbeelding
Vaccinatielocatie IJsselland sluit deuren Algemeen 12 aug, 09:36
Afbeelding
Beginnerscursus bridge begint in september Algemeen 12 aug, 09:15
Afbeelding
Wandeling met lunch in Oostgaarde Algemeen 11 aug, 18:30
Afbeelding
Schenkel Jaarmarkt terug van weggeweest Algemeen 11 aug, 16:00
Afbeelding
Spreekuur maatschappelijk werker in Oostgaarde Algemeen 11 aug, 14:00
Afbeelding
HC Capelle op zoek naar trainers Algemeen 11 aug, 11:30
Afbeelding
Yoga in de Roo van Capelle Algemeen 11 aug, 09:10