Marc van Splunter: heersend in zijn doelgebied.
Marc van Splunter: heersend in zijn doelgebied. Foto: Annemiek van Dillen

‘Ik zit heel goed bij vv Capelle’

Algemeen 187 keer gelezen

CAPELLE • ‘Ambitieus én realistisch’; zo zou je het karakter van Capelle-doelman Marc van Splunter het best kunnen omschrijven. “Ik ga als sportman voor het maximaal haalbare”, zegt de 30-jarige keeper. “Dus vind ik het belangrijk dat de club waar ik speel die uitgangspunten ook hanteert”.

“Bij Capelle vind ik die instelling. De spelers, de staf, de clubleiding; iedereen wil stappen zetten. Dat spreekt mij aan. Voordat ik vorig jaar januari vorig jaar tot een akkoord kwam over mijn overstap van SC Feyenoord naar Capelle, wilde ik eerst weten welke spelers er nog méér naar ‘t Slot zouden komen. Het lijstje dat trainer Ralph Kalkman me voorschotelde zag er niet alleen mooi uit, deze spelers kwámen ook allemaal. Het resultaat: een kwalitatief uitstekende groep. Toen we eenmaal samen gingen trainen voelde je per sessie de eenheid toenemen. De jongens die al voor Capelle speelden accepteerden de nieuwkomers, er ontstond al snel een sfeer waarin naar elkaar geluisterd werd en je zag bij iedereen dezelfde soort ‘honger’ aan de oppervlakte komen. Allemaal ingrediënten die nodig zijn om te kunnen presteren. Bij ons allemaal leeft het gevoel dat we met deze selectie wel eens hoge ogen zouden kunnen gooien. Nee, dan praat ik niet direct over een kampioenschap. Dat legt er meteen zoveel druk op, hè. Natuurlijk willen we omhoog, maar waar het nu vooral om gaat is dat we gewoon goed voetballen en in de bovenste regionen van deze Hoofdklasse mee blijven draaien. En ja, we staan nu aan kop. Er is niets op tegen om dat zo te houden”, lacht Van Splunter.

Marc van Splunter begon als keeper bij IJVV De Zwervers en belandde via Overmaas en Sparta-amateurs op zijn 18e bij BVV Barendrecht, waar hij zes jaar later zijn competitiedebuut maakte als opvolger van Mark Zegers. “Ik heb het daar prima naar mijn zin gehad, maar miste op een gegeven moment de échte prikkel. Barendrecht ontbeerde het geld om door te selecteren en ik voorzag dat er niet al teveel uitdagingen meer waren. Vandaar dat ik afscheid nam en naar Zwaluwen vertrok. Toen daar op een gegeven moment een stap terug werd gedaan met betrekking tot het selectiebudget en vrijwel het hele team uit elkaar viel, ben ik naar SC Feyenoord gegaan. Tja, en een jaar daarna kwam Capelle op mijn weg. Dat kwam goed getimed, want ik vond dat ze op Varkenoord vrij lauw reageerden toen een eventuele contractverlenging ter sprake kwam. Tja, ook daar heb ik mijn gevoel laten spreken. Nu ik bij Capelle keep mag ik vaststellen dat ik daar goed aan heb gedaan. Ik zit heel goed bij deze club en ben blij dat ik inmiddels heb bijgetekend. Fijne club, prima mensen, veel ambitie. Top”.

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Lezing over valpreventie in Capels Verbindingshuis Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Mike Groeneveld en Zwervers houden hoop ondanks degradatiezorgen Sport 12 uur geleden
Afbeelding
'Flierefluiterstocht' voor goed doel Algemeen 22 mrt., 18:30
Afbeelding
Column - (Arne) Slotplein Algemeen 22 mrt., 16:30
Afbeelding
TOC Zondag Heren 1 wil op prijzenjacht Sport 22 mrt., 13:40
Afbeelding
Levensecht leren over brandveiligheid in 'belevingswoning' Algemeen 22 mrt., 11:10
Afbeelding
Actie NK Tegelwippen weer gestart Algemeen 22 mrt., 08:40
Afbeelding
Capelle heeft relatief hoog percentage gescheiden inwoners Algemeen 21 mrt., 18:00