Businessman using laptop computer
Businessman using laptop computer Foto: 123rf.com

College en gemeenteraad sturen brandbrief namens lokale ondernemers

14 jan, 08:24 Algemeen 225 keer gelezen

CAPELLE • Het college van b en w en de gemeenteraad van Capelle hebben namens de lokale ondernemers een brandbrief gestuurd naar minister-president Rutte.

De reden is de zorgelijke signalen die het college en de raad ontvangen van gedupeerde ondernemers en de middenstand. Juist in de belangrijke omzetmaand kwam er een abrupte lockdown, maar toch hebben de ondernemers opnieuw gehoor gegeven aan deze oproep. “Het gevaar is dat deze lokale ondernemers gedwongen zullen zijn om te stoppen met ondernemen en in het ergste geval worden gedwongen tot een faillissement. Dit kan en mag niet gebeuren, aangezien deze ondernemers, naast het economische belang voor Capelle, belangrijk zijn voor onze gemeenschap en voorzieningen”.

De raad en het college betreuren verder de toename van (niet-lokaal) online winkelen, terwijl de winkelcentra in de gemeente uitgestorven zijn.

De wens van de briefschrijvers: “Op de korte termijn zien wij graag dat winkels op een veilige manier worden heropend, uiteraard met inachtneming van de basisregels, zoals het dragen van mondmaskers en de handhaving daarop en de anderhalve meter afstand. Onze ondernemers zijn bereid om mee te denken en initiatief te tonen, dit hebben onze ondernemers eerder laten zien”.

Zij vragen de premier “zowel op korte termijn als op lange termijn te komen met maatregelen die onze Capelse ondernemers duidelijkheid en perspectief kunnen bieden”.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Aquabubbel tijdens recreatief zwemmen Algemeen 12 aug, 13:10
Afbeelding
Vaccinatielocatie IJsselland sluit deuren Algemeen 12 aug, 09:36
Afbeelding
Beginnerscursus bridge begint in september Algemeen 12 aug, 09:15
Afbeelding
Wandeling met lunch in Oostgaarde Algemeen 11 aug, 18:30
Afbeelding
Schenkel Jaarmarkt terug van weggeweest Algemeen 11 aug, 16:00
Afbeelding
Spreekuur maatschappelijk werker in Oostgaarde Algemeen 11 aug, 14:00
Afbeelding
HC Capelle op zoek naar trainers Algemeen 11 aug, 11:30
Afbeelding
Yoga in de Roo van Capelle Algemeen 11 aug, 09:10