Foto: Stockfoto 123RF

Burgemeester Oskam: afwachtende houding over mogelijke opening winkels en horeca

  •   keer gelezen

CAPELLE • Burgemeester Peter Oskam neemt een afwachtende houding aan als het gaat om de mogelijke opening van winkels en horecazaken ondanks de geldende maatregelen. Dat bleek uit een gesprek dat de burgemeester met Radio Capelle had.


Overal in Nederland klinken protestgeluiden tegen de coronamaatregelen. In diverse plaatsen hebben burgemeesters uitgesproken dat zij ondernemers ondersteunen die hun zaak, ondanks de maatregelen, vanaf zaterdag weer openen. 

“Vanuit Capelle hebben we ook grote zorgen voor winkeliers, horeca en ondernemers. Dit is nu ook onderwerp van gesprek in het veiligheidsberaad en de veiligheidsregio. Regionaal moeten we hierover afspraken maken met ook oog voor de ondernemers. Verder wachten we de persconferentie van het kabinet vrijdag af, ook Rutte zal worstelen met het dilemma”.

Al eerder in deze coronaperiode heeft Oskam aangegeven hoe belangrijk hij het vindt om (eerst) in het beraad met de andere burgemeesters in de regio hierover te praten in plaats van individueel uitspraken te doen.

Afhankelijk van de uitkomst van de persconferentie van vrijdag 14 januari komt er zaterdag een update van deze verklaring, aldus Radio Capelle.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten