• Schollevaarse Kaars voor Anja van Eck (tweede van rechts).
• Schollevaarse Kaars voor Anja van Eck (tweede van rechts). Foto: Sjors Los

Schollevaarse Kaars voor Anja van Eck als blijk van waardering

Algemeen 942 keer gelezen

CAPELLE • De Schollevaarse Kaars is zaterdag 8 januari 2022 uitgereikt aan Anja van Eck (59). Zij ontvangt deze blijk van eerbetoon en waardering van de Ontmoetingskerk voor haar liefdevolle inzet voor de mensen om haar heen. 

Traditiegetrouw is de Ontmoetingskerk begin januari aanwezig in Schollevaar om de bewoners van de wijk een gelukkig en voorspoedig nieuwjaar te wensen. Om deze wens kracht bij te zetten, werd door enkele gemeenteleden van de kerk zwerfafval opgeruimd. “Bij een nieuw jaar hoort een nieuwe, schone start. Daar helpen we graag aan mee!,” aldus één van de organisatoren.

Gekoppeld aan de nieuwjaarswens, is de uitreiking van de Schollevaarse Kaars. De Schollevaarse Kaars is een jaarlijkse blijk van waardering van de Ontmoetingskerk voor iemand die zich inzet voor de wijk Schollevaar. De uitreiking van de Schollevaarse Kaars wordt georganiseerd in samenwerking met Wijk Overleg Platform (WOP)-Schollevaar. Wijkbewoners kunnen namen aandragen van mensen die in hun ogen de kaars kunnen ontvangen.

De Ontmoetingskerk aan de Zevensprong in Capelle aan den IJssel wil graag bijdragen aan goede verhoudingen in de wijk Schollevaar, vanuit de motivatie dat God liefde is. Een kaars geeft licht, gezelligheid en warmte. Er zijn ook mensen die dat doen voor de mensen om hen heen; ze geven licht, gezelligheid en warmte. Kerkelijk wijkwerker Johan van der Klooster reikte de kaars dit jaar uit.

De Ontmoetingskerk heeft dit jaar gekozen om Anja van Eck de kaars te overhandigen. Anja is een “regelaarster voor alle activiteiten binnen het woongebouw Fidelio/Tosca.” Daarnaast begeleidt ze diverse andere bewoners die hulp kunnen gebruiken. Zo helpt ze een nagenoeg blinde mevrouw in het Schollebos. Anja vertelt dan wat ze ziet, zodat deze vrouw mee kan genieten van de natuur. Verder probeert ze de eenzaamheid onder ouderen te bestrijden. En dat lukt gelukkig vaak.

Anja is getrouwd en zorgt voor haar echtgenoot. Zelf wil ze niets. “Ondanks haar eigen lichamelijke gebreken is en blijft zij een optimist en doet wat in haar vermogen ligt. Met een rollator in de hand is zij een zeer bekende Schollevaarster. Een zeer gewaardeerde wijkbewoner en vaak een vraagbaak binnen de gemeenschap. Mijn pet gaat diep af voor zo’n krachtige én tegelijkertijd kwetsbare vrouw,” zo schreef de persoon die haar genomineerd heeft.

Anja van Eck nam de kaars op een vertrouwde plek in ontvangst: in de hal van wooncomplex Spinoza aan de Fidelio en Tosca.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Musical 'Groener Gras' te zien in IJsselzicht Nieuws 7 uur geleden
• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport 9 uur geleden
Afbeelding
Column - Overal subsidies aanvragen Nieuws 24 apr, 16:10
• Lara, Elin, Eva, Yanou en Anouk met het schild van de winnaars
Gidsen van Scouting Hendrik van Halewijn winnen regionale wedstrijd Nieuws 24 apr, 14:04
Afbeelding
Capelse Liza doet voor het goede doel mee aan zware Muskathlon in Colombia Nieuws 24 apr, 11:50
Afbeelding
Boa's mogen boetes uitdelen voor lichte verkeersovertredingen Nieuws 24 apr, 09:46
• De Van Brienenoordbrug.
Brandbrief Van Brienenoordbrug: 'Instortingsgevaar dreigt als niet snel ingegrepen wordt' Nieuws 24 apr, 09:06
• De eikenprocessierups.
Gemeente pakt eikenprocessierups aan met aaltjes Nieuws 23 apr, 15:55