Foto: nl123rf.com

Buslijn 37 opgeheven; buurtbus als alternatief

  •   keer gelezen

CAPELLE • Vanaf vandaag 10 januari rijden bussen niet meer op lijn 37. De reguliere buslijn wordt vervangen door de Capelse buurtbus. 


Wethouder Maarten Struijvenberg betreurt het vervallen van de Capelse buslijn, maar denkt dat de nieuwe structuur een goed alternatief is. “Samen met de geweldige vrijwilligers van de Buurtbusvereniging Capelle en Arriva hebben we vanaf 10 januari een alternatief. Er komt een derde buurtbus en de route van lijn 383 van Arriva wordt aangepast, zodat onder andere het IJsselland Ziekenhuis bereikbaar blijft”. Overigens stopt bus 383 niet bij het IJsselland Ziekenhuis; de bus rijdt tussen Capelsebrug en station Capelle Centrum via de route van lijn 37, door Middelwatering en ‘s Gravenland.

De RET lijn 37 verbond metrostation Capelle Centrum met treinstation Rotterdam Alexander. Met aanpassing van de route van Arriva lijn 383 en het vaker inzetten van de buurtbus op delen van buslijn 37 wil Capelle een deel van buslijn 37 blijven bedienen. De buurtbussen 605 en (in tegengestelde richting 606) rijden eenmaal per uur door delen van Middelwatering en Schenkel, maar rijden eveneens door Schollevaar.

Het verdwijnen van buslijn 37 is een gevolg van bezuinigingen. Die waren noodzakelijk doordat de coronacrisis een enorme terugval in reizigersaantallen en inkomsten heeft veroorzaakt. De bezuinigingen zijn in principe geldig tot eind 2022, maar de wethouder hoopt dat de dienstregeling van bus 37 snel weer hervat kan worden.

De buurtbussen rijden tot 18:00 uur ‘s avonds. Ook rijden deze bussen niet in het weekend.

Huub Lakerveld
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten