• Roodborst.
• Roodborst. (Foto: Eric Stockx)

Online en fysieke cursus “Tuinvogels herkennen”

  •   keer gelezen

CAPELLE • KNNV IJssel en Lek en Stichting Natuurvrienden Capelle aan den IJssel e.o. bieden weer gratis een cursus “Tuinvogels herkennen” aan via de digitale weg en een excursie in het Schollebos. 


De cursus wordt gegeven op woensdagavond 19 januari 2022 van 20.00 tot 22.00 uur door Hans Boekhout en Eric Stockx

Deelnemers kunnen zich tot een dag vóór de cursusavond aanmelden via een mail naar knnvijenl@live.nl. Een half uur voor aanvang van de cursus is de toegestuurde link geldig.

Op donderdag 20 januari 2022 om 13:00 uur geeft Ruud Sterk van Stichting Natuurvrienden van Capelle een wandeling door het Schollebos, om de deelnemers de vogels en hun geluiden daar te leren herkennen. Vooraf aanmelden is hiervoor niet nodig.

Verzamelen bij Pannenkoekenhuis, Bermweg 133, Capelle aan den IJssel. Deze excursie gaat enkel door als de coronamaatregelen het toestaan. Kijk hiervoor die dag op de websites: https://natuurvriendencapelle.nl of https://ijsselenlek.knnv.nl 

De cursus gaat vooraf aan de Nationale Tuinvogeltelling, die plaatsvindt op 28, 29 en 30 januari 2022. 

Informatie hierover is te vinden op www.vogelbescherming.nl/tuinvogeltelling. Daar staan ook uitleg en nuttige tips over het tellen van vogels in tuin of het balkon.

Huub Lakerveld
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten