Foto: 123rf.com

Capelse subsidieregeling voor corona toegangscontrole

  •   keer gelezen

CAPELLE • Het Capelse college heeft een extra coronasubsidieregeling vastgesteld. Ondernemers en verenigingen kunnen financiële steun aanvragen waarmee (een deel van) de gemaakte kosten voor de controle van het coronatoegangsbewijs worden gecompenseerd. 


Capelse organisaties kunnen per locatie éénmaal een subsidie aanvragen tot een maximum van 3.850 euro. Voor de regeling in Capelle is maximaal 173.349 euro beschikbaar. Meer informatie is te lezen op de site van de gemeente Capelle aan den IJssel. Aanvragen kunnen via de website van de gemeente Capelle worden gedaan vanaf 3 januari tot en met 31 januari 2022. Daarbij geldt: op is op. 

Sinds september 2021 controleren diverse sectoren (horeca, sport, musea en theaters) bezoekers op het bezit van een geldig coronatoegangsbewijs . Dit als controlemiddel om te weten of gasten gevaccineerd en/of genezen zijn van corona. Om daarmee het aantal corona-besmettingen een halt toe te roepen. De Rijksoverheid heeft in november het aantal sectoren dat deze controles moet uitvoeren verder uitgebreid.

Nu hebben ondernemers de mogelijkheid om met terugwerkende kracht een subsidie aan te vragen. Het gaat om een tegemoetkoming in de loon- en materiaalkosten. De toekenning van de bedragen gebeurt op volgorde van binnenkomst.

Huub Lakerveld
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten