Ton van Bremen: nog topt het einde van dit seizoen trainer van CVV Zwervers.
Ton van Bremen: nog topt het einde van dit seizoen trainer van CVV Zwervers. Foto: Wijntjesfotografie.nl

‘Winterstop komt goed uit’

Algemeen 266 keer gelezen

CAPELLE • Bij het ingaan van de vervroegde winterstop staat CVV Zwervers keurig in het linkerrijtje. Niet slecht, zo mag trainer Ton van Bremen constateren.

Ook voor Ton van Bremen zijn het rare tijden. De doordeweekse trainingen van zijn selectie zijn vanwege de nieuwe, aangescherpte corona-maatregelen geschrapt. Wat rest zijn nog wat zondagsessies tot aan de kerst. Daarna is er een korte rustperiode waarna de Capelse zondageersteklasser begin januari de trainingen weer volgens ‘normaal’ schema hoopt te hervatten.

“We gaan er nog maar even van uit dat dat daadwerkelijk gaat gebeuren,” zegt Ton van Bremen, bezig aan zijn tweede seizoen als hoofdtrainer op sportpark Couwenhoek. “Maar er is niemand die ons kan zeggen wat er gaat gebeuren. Als ik naar de besmettingscijfers kijk, dan bekruipt me de vrees dat we voorlopig nog niet van de maatregelen verlost zijn. Het wachten is op de volgende persconferentie van het kabinet”. 

Zelfvertrouwen

Dat de KNVB het competitievoetbal de voorbije twee weken heeft geskipt, komt Van Bremen niet slecht uit, zo geeft hij glimlachend toe. “We hebben nog steeds een aantal spelers die herstellende zijn van blessures”, weet de oud-profvoetballer. “Die krijgen nu mooi wat extra tijd om weer fit te worden. Daar tegenover staat dat we de voorbije wedstrijden een paar prima resultaten wisten te boeken, waardoor we lekker wat punten pakten én aan zelfvertrouwen wonnen. In die zin is zo’n lange break natuurlijk wél jammer”.

Blessurespook

Het blessurespook was er volgens Van Bremen ook de voornaamste reden voor dat Zwervers het seizoen moeizaam begon en al snel in de onderste regionen van de eerste klasse B belandde. Nu de ziekenboeg langzaam maar zeker leeg loopt, lijkt er voldoende perspectief te zijn om het allerlaatste zondagcompetitiejaar in de geschiedenis van Zwervers boven de rode streep af te sluiten. In dat geval komt de Capelse club komend voetbaljaar meteen terecht in de eerste klasse zaterdag. Een ideaal scenario, zo zou je denken. “Ja en nee”, reageert Van Bremen. “Natuurlijk biedt de overstap een mooi perspectief, omdat spelen op zaterdag nu eenmaal veel uitdagender is. Maar het is ook duidelijk dat de eerste klasse van de zaterdag een stuk sterker is dan spelen op zondag. Je komt er clubs tegen als Xerxes, Kloetinge, SHO. Daar wordt betaald, terwijl bij Zwervers alleen een bescheiden premie per wedstrijd wordt uitgekeerd. Dat is wel even een verschil. We weten ook nog niet helemaal welke spelers van ons ook komend seizoen actief blijven voor Zwervers. Kortom: er wacht een spannende en boeiende tijd..”  

Jan Timmer 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Renovatie Schermerhoek gevierd met bewonersfeest Fotoreportage gisteren
Afbeelding
Aantal fietsendiefstallen fors toegenomen in Capelle Nieuws 19 apr, 08:50
• De budgettraining helpt bij financiële stress.
Aan de slag met stressvrije financiën: nieuwe budgettraining in mei Nieuws 18 apr, 16:05
• Liz Jones en Suzy Cargill treden op.
Schots singer-songwriterduo speelt samen in Van Cappellenhuis Nieuws 18 apr, 13:45
• Dionne Dinkhuijsen en wethouder Harriët Westerdijk onthullen het informatiebord.
Moeite met DigiD en andere overheidswebsites? Het 'IDO' helpt Met foto's 18 apr, 11:20
Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 18 apr, 09:15
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20