Foto: Aangeleverd

Enthousiasme over ‘walking football’

  •   keer gelezen

CAPELLE • Elke woensdagochtend organiseert Sportief Capelle voor een enthousiaste groep mannen voetbaltraining op sportpark ’t Slot. Zij spelen daar wekelijks Walking Football, een aangepaste vorm van voetbal, gericht op voetbalfanaten van 50 jaar en ouder die niet meer in het weekend in competitieverband willen en kunnen spelen.


Voor alle Capellenaren

Hierbij is bijvoorbeeld rennen niet toegestaan, zijn de teams kleiner en de wedstrijden korter. Zo blijft het voor de fanatieke voetballer toch mogelijk om zijn lievelingssport te blijven beoefenen. Vanaf 2013 bestaat het in Nederland onder de naam van Oldstars om ouderen meer aan het sporten te krijgen. Sportief Capelle vindt het heel belangrijk dat het voor alle Capellenaren mogelijk moet zijn om te blijven sporten en bewegen. Daarom besloten zij in 2017 dit ook in Capelle te organiseren. Een aantal jaar en flink wat trainingen later zijn er veertien enthousiaste mannen wekelijks aan het trainen. Trainer Sonny Seip, sport- en beweegcoach bij Sportief Capelle, doet dit al vier jaar met veel plezier. ‘Ik geef al jaren voetbaltraining, maar met deze mannen is het extra leuk om te doen. Zij hebben allemaal zelf jaren gevoetbald. Het leukste om te zien is dat ze weer zoveel plezier beleven aan het spelletje. Er zit ook een paar mannen tussen die al van jongs af aan met elkaar voetballen. Dat is natuurlijk geweldig om te zien”.

Warming up

Elke woensdagochtend beginnen de mannen met een warming-up. Vervolgens doen ze een aantal speloefeningen en sluiten ze af met een partijvorm. Om afsluitend een bak koffie te drinken. “Tijdens het koffiemoment komen de leukste verhalen op tafel. Van de wedstrijden van het vorige weekend tot aan wedstrijden in het verleden. Zelf moet ik alle wedstrijden goed hebben gekeken in het weekend om met de mannen mee te kunnen praten”, vervolgt Sonny Seip. “Regelmatig spelen de deelnemers van walking football ook wedstrijden tegen andere clubs in de regio, zoals onlangs tegen Excelsior Rotterdam (zie foto). Alleen vanwege de coronamaatregelen is dit op het moment wat minder”. Deelnemer Ad Abel vertelt enthousiast: “Deze groep verschijnt iedere week, met heel veel plezier en motivatie op het velden geniet van het spelletje. Sonny’s leiderschap en stijl van coaching zijn daarbij heel belangrijk. En we zijn allemaal ouder dan Sonny’s eigen ouders, eigenlijk heel bijzonder.”

De mannen hebben het erg naar hun zin en voelen zich thuis bij deze groep. Voor sommige deelnemers is dit hun enige uitje in de week, wat het extra mooi maakt. De groep is hecht en hoopt nog minstens tien jaar op deze manier te blijven voetballen. Maar er is altijd ruimte voor groepsuitbreiding. Geïnteresseerden zijn van harte welkom en mogen altijd een keer kijken of meedoen. Sonny Seip is te bereiken via info@sportiefcapelle.nl. Elke woensdagochtend wordt van 10 tot 11 uur getraind op de velden van VV Capelle bij sportpark ‘t Slot.

Cor Hulsbus

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten