• Roon Staal treedt op in het Van Cappellenhuis.
• Roon Staal treedt op in het Van Cappellenhuis. (Foto: Aangeleverd)

Roon Staal wil groter publiek bereiken

  •   keer gelezen

CAPELLE • Roon Staal begon als achtjarige met zingen in een koor, zong ook solo en op elfjarige leeftijd kreeg hij na auditie de rol van Gavroche in Les Miserables. Daarmee begon zijn carrière. Op 22 januari geeft Roon Staal een concert in het Van Capellenhuis. Een afwisselend romantisch melodieus concert met eigen songs en covers. 


“Toen ik met acht jaar in het koor zong en ook solo optrad, deed ik natuurlijk wel wat extra podiumervaring op. We maakten ook een toer door Polen en traden op in grote kathedralen. De rol van Gavroche was een prachtig avontuur. We traden op in Theater Carré en in het Circus Theater. Toen ik in het bestand van Joop van den Ende zat, heb ik ook nog wat met John Kraaijkamp Sr. gezongen en met Ruth Jacott wat op tv gedaan”. 

“Alles verliep heel normaal; ik vond zingen gewoon leuk. Ik heb ook zanglessen gehad. Meer als onderhoud voor als je toch eens wat last van je stem kreeg. En ik volgde pianolessen. De piano is momenteel best wel belangrijk bij mijn concerten. Na de middelbare school was ik al beginnend singer-songwriter. Ik vond het leuk om gevoelens en ideeën op papier te zetten en er een liedje van te maken. Ik werd door iemand in Amerika uitgenodigd om te kijken of we daar een platencontract konden krijgen. Dit resulteerde in de hoofdrol in de Rockopera Tommy, een productie van het Koninklijke luchtmacht Orkest in de regie van een Amerikaanse regisseur. Ik was 21. Toen ik mijn eigen nummer ‘Help me through the night’ had uitgegeven, werd dat met name door RTV Noord heel goed opgepakt en dit legde de basis voor mijn latere publiek. Ik luisterde veel naar songs van Gilbert O’Sullivan en Art Garfunkel. Met hen kwam ik in contact en ik krijg van hen nog steeds feedback”. 

“Ik ging een studie wijsbegeerte doen aan de Universiteit van Amsterdam maar toen kwam de rol van Titus in de musical Rembrandt op mijn pad. Later ben ik naar Vladivostok gegaan, een heel andere cultuur, en hier heb ik ook albums gemaakt. Ik heb het lang als mijn tweede thuis gezien. Later kwam er een rol in de musical Petticoat. Ik ben ook vaak in Japan geweest en hoop daar weer te kunnen optreden. Ik heb nog een hoop te doen als de coronacrisis is overwonnen. In Nederland zijn nog een heleboel regio’s waar ik naam zou willen maken. Mijn grote droom is om een eigen productie in de theaters te brengen. Dat zou mooi zijn.”


Kaarten voor het concert kosten 20 euro. Reserveren: www.roonstaal.com of rian@roonstaal.com..

Annemarie van der Ploeg

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten