Foto: 123rf.com

Raad stemt in met plannen Florabuurt

  •   keer gelezen

CAPELLE • Met 19 stemmen voor en 13 stemmen tegen zijn de plannen voor de Florabuurt goedgekeurd door de Capelse gemeenteraad.


Na bezwaren uit de wijk Schenkel en twee avonden van stevig debat in de raadszaal zijn de Gebiedsvisie Florabuurt, het Actieprogramma Florabuurt en het Gebiedspaspoort Middengebied Florabuurt goedgekeurd met 19 tegen 13 stemmen.

Bij het miljoenenproject zal worden gewerkt aan de renovatie van woningen, nieuwbouw in het zogeheten middengebied, de herindeling van de buitenruimte en een sociaal programma waarmee de buurt een nieuwe impuls moet krijgen.

Zorgen zijn er op het gebied van verkeersafwikkeling, de indeling van de buitenruimte en het aantal nieuw te bouwen woningen. Vooral over dat laatste is verwarring ontstaan door niet-gedefinieerde aantallen en verschillen van interpretaties. Desondanks heeft een meerderheid van de raadsleden vertrouwen in de plannen met de buurt.

De motie van afkeuring over het proces en de participatie, ingediend door de PvdA, werd verworpen met acht stemmen voor en 24 tegen.

Meer over het dossier Florabuurt in Het Kontakt IJssel en Lekstreek van woensdag 15 december.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten