Foto: Stockfoto

JongerenLab en muziekstudio Schollevaar begint bijna

  •   keer gelezen

CAPELLE • Er is de afgelopen tijd hard gewerkt aan het nieuwe JongerenLab Small in het Huis van de Wijk Schollevaar. Zo is er een muziekstudio verschenen. In januari 2022 kunnen Capelse jongeren hier terecht voor allerlei activiteiten, en om muziek te maken.


Jongerencoach Samir: ‘Een groepje jongeren heeft keihard gewerkt. Ze hebben bijvoorbeeld stoelen geschuurd en geverfd, en de muziekstudio geluiddicht gemaakt. De apparatuur voor de studio wordt binnenkort geleverd: een iMac-computer met muzieksoftware, monitors en boxen, microfoons, geluidsdempers… de hele rataplan”. Vooral Rodinho, Roshandrio, Amin en Kennai (15,16,17 en 18) verdienen een pluim: zij hebben elke week minstens zes uur meegewerkt.

Vanaf januari is er twee keer per week open inloop bij de muziekstudio, en zijn er verschillende activiteiten voor jongeren – waaronder het Join Us-programma. Dit is een vaste groep jongeren (12 - 18 jaar) die met de jongerencoach zelf bepalen wat ze gaan doen – van samen koken tot een spelletje of uitje. Samir Yaaqobi: ‘We verwachten dat het goed gaat draaien, er is veel vraag vanuit Capelse jongeren.’

Meedoen of meer informatie

Jongeren die hun eigen muziek willen schrijven, mixen of opnemen, kunnen vanaf januari langskomen bij de open inloop. Voor vragen, neem contact op met jongerencoach Samir Yaaqobi via s.yaaqobi@welzijncapelle.nu of 06 - 301 47 122. Jongeren die ideeën hebben voor activiteiten of mee willen helpen bij het organiseren ervan zijn extra welkom.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten