Kunstwerk voor vrijwilligers aan de Wiekslag 3.
Kunstwerk voor vrijwilligers aan de Wiekslag 3. (Foto: Jan Kok)

Nationale Jaar van de Vrijwilliger 2021 afgesloten met kunstwerk voor Capelle

  •   keer gelezen

CAPELLE • 2021 was het Nationale Jaar van de Vrijwilliger. Ook in Capelle was daar extra aandacht voor. Het jaar werd vandaag afgesloten met de onthulling van een kunstwerk op de gevel van buurtcentrum De Fluiter aan de Wiekslag 3. 


Omdat een fysieke bijeenkomst door de coronamaatregelen helaas niet mogelijk was, verrichtte wethouder Vrijwilligersbeleid Marc Wilson digitaal de onthulling: ”Duizenden Capellenaren zetten zich belangeloos en met veel liefde en passie in voor anderen. De ode die voor hen is geschreven en nu zo duidelijk te zien is in dit kunstwerk, is meer dan verdiend”.


Om alle vrijwilligers te bedanken heeft stadsdichter Jarred Sewsing een gedicht geschreven: ’Ode aan de Vrijwilliger’. Kunstenaar Daniel Markides heeft hiervan een blijvend kunstwerk gemaakt dat vandaag, tijdens de Dag van de Vrijwilliger, is opgehangen bij de Wiekslag. Wethouder Marc Wilson: “Het werk dat de vrijwilligers doen is van onschatbare waarde. Dit kunstwerk is een blijvende herinnering. Vrijwilligers zijn vaak ontzettend bescheiden en daarom is het goed om hun werk eens in de schijnwerpers te zetten.” Het kunstwerk is ook te zien op posters die door de hele gemeente hangen van 7 tot 22 december. 


Tekst van ‘Ode aan de vrijwilliger’

Wanneer je zoveel liefde en saamhorigheid hebt

Dat je die wilt delen met anderen 

op wat voor manier dan ook

één op één, samen, in of met een groep

gedaan omdat het goed voelt

niet omdat het moet

Vrijwilligers zijn in de gemeente Capelle altijd welkom. Meer informatie is te vinden op de website: www.capelledoet.nl

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten