<p>&bull; Bij Noes Fiolet Studio&#39;s wordt hard gewerkt aan de voorbereiding op de Kerstvoorstelling.</p>

• Bij Noes Fiolet Studio's wordt hard gewerkt aan de voorbereiding op de Kerstvoorstelling.

(Foto: Annemarie van der Ploeg)

Kerstvoorstelling met een boodschap

  •   keer gelezen

CAPELLE • De leerlingen van de Noes Fiolet Studio’s Dans konden ruim twee jaar lang niet optreden. De eigenaresse van de studio’s, Niüra van Deursen, vond dat de leerlingen het echt verdienden om dit jaar wel, in totaal vijf keer, een kerstvoorstelling te geven op 18 en 19 december. Kinderen en docenten hebben zich hard hiervoor ingezet de afgelopen periode. 


“Ik kon het niet over mijn hart verkrijgen om dit jaar weer geen voorstelling te geven”, aldus Niüra van Deursen. “De kinderen verdienen het en hebben er naartoe kunnen werken om te laten zien welke vaardigheden ze hebben gekregen, hoe ze zijn gegroeid en hebben doorgezet. Het is hun uitlaatklep; het betekent veel voor hen”. 

De voorstelling is aangepast aan de tijd waarin we nu zitten. Ook als bemoediging voor de leerlingen. We gaan met elkaar door een storm, met heel de wereld. Wat hebben wij nodig voor de komende periode en wat voor boodschap kunnen de kinderen naar het publiek uitstralen? Zo kwam ik op een idee voor de voorstelling”. 

Storm en feest

“Heel veel mensen zijn niet op vakantie gegaan. In onze verbeelding gaan we met z’n allen op een cruiseschip op kerstvakantie, waar mooie maar ook minder mooie dingen gebeuren. Dat hoort bij het leven en dat is waar we ook de afgelopen periode doorheen zijn gegaan. Er komt storm, maar er komt ook feest. Er zit ook een stukje in over verdriet en gemis. Sommige mensen hebben ook dierbaren verloren”. 

Kerstsfeer

“De kleintjes gaan aan boord bij het begin van de voorstelling en later komen andere groepen aan boord. Er heerst ook kerstsfeer met kerstliedjes en misschien zelfs cadeautjes. Er zit ook een stuk liefde in, want dat is wat ons bij elkaar houdt; elkaar steunen en er voor elkaar zijn. Maar ook hopen dat het goed komt. Het cruiseschip gaat door de storm maar heeft een anker als houvast en ik denk dat wij elkaar ook moeten vasthouden als anker. Ik wil graag iedereen hiervoor uitnodigen als een bemoediging en voor de kinderen om te kunnen laten zien wat ze hebben geleerd. Het gaat heel leuk worden”, vertelt Niüra.

Collecte en donaties

Tijdens de voorstelling wordt er gecollecteerd voor twee goede doelen. Niüra: “Dit jaar collecteren wij voor de Stichting ALS (spierziekte) en voor het onderzoek naar zenuwletsel van oud leerling en winnares van de Dans Marathon, Tawatha Steendam. Er kan ook gedoneerd worden op rek.nr. NL91 INGB 0006 4851 51 t.n.v. Noes Fiolet Studio’s o.v.v. DONATIE.”

Bezoek veilig

De voorstelling kan veilig worden bezocht. “We verplaatsen alles zodat er voldoende afstand kan worden gehouden. Bij de ingang komt een pad om naar binnen of buiten te gaan. Je hebt een QR code en een mondkapje nodig. Als je zit kan het mondkapje af. Ik hoop dat ook mensen van buitenaf zullen komen. Het is echt de moeite waard. Even een ochtend of middag genieten, even eruit”. 

Kaartjes kunnen bij de balie van de school worden gekocht tegen contante betaling. Deze school is een belangrijke plek in de wijk, ook om te sporten. We knokken nog steeds om ons staande te houden”.

“Iedereen moest financieel inleveren om de school staande te houden. Als je ons wilt steunen, is dat van harte welkom. Sponsoren zijn ook zeer welkom”, besluit Niüra.

Meer informatie over de voorstellingen is beschikbaar op www.noesfiolet.nl, onder het kopje nieuws en meer.

Annemarie van der Ploeg

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten