Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Column - O, wat zijn ze stil

Algemeen 603 keer gelezen

De gemeenteraadsverkiezingen vinden in 2022 plaats op 16 maart. Nu zult u meteen denken, dat dit nog ver weg is en we tegen die tijd allemaal pandemoe zijn en niet eens meer zin hebben om te gaan stemmen. De stemming is na de komende winter wellicht nog ver onder nul, half maart. Maar u, als Capellenaar, bepaalt wel mede hoe het hier met onze gemeente gaat. 

Begin januari is het 25 jaar geleden dat wij in deze gemeente kwamen wonen. Anderhalf jaar eerder kochten we een woning, bijna letterlijk op de grond. Wie een nieuwbouwwoning in de gewilde goudkust ’s-Gravenland wilde hebben, moest bijna meteen tekenen, al zittend en bladerend in de brochures, op de grond in toenmalig zwembad De Blinkert. Capelle was zelfs bijna bankroet en kwam onder curatele van het rijk. En ziedaar, wat is er in een kwart eeuw veranderd in Capelle. ’s-Gravenland werd een prachtige wijk, Fascinatio helaas niet zoals bedoeld volgens cartoonist Manders maar onze gemeente groeide uit tot een populaire plaats van bijna 70.000 inwoners. Nee, geen stad, want stadsrechten zijn nooit vergeven, ook niet aan Den Haag trouwens. 

We worden geleid door een uitstekende burgemeester Peter Oskam (CDA) en zijn wethouders. Het college (Leefbaar Capelle en VVD) heeft in de afgelopen jaren erg veel goed werk verricht. Mooie sportcomplexen, armoedebestrijding, nieuwe schoolgebouwen, veel groen, kortom, we staan er goed voor. Maar o wat zijn ze stil, de oppositieleden en hun partijen. We horen amper van hen, tot ze na de winter ‘ontwaken’ en weer campagne gaan voeren. Groen Links, SP, PVDA, CDA, Christen Unie, SGP en al die anderen zijn te onzichtbaar en lijken nu al kansloos op 16 maart zodat de wethouders Ans Hartnagel, Harriët Westerdijk, Maarten Struijvenberg, Marc Wilson en Nico van Veen op een positieve manier zullen worden afgerekend voor vier jaar actief en vooral zichtbaar beleid. Nu maar hopen dat we op 16 maart mondkapvrij zonder beperkingen veilig kunnen stemmen.

Cor Hulsbus

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Renovatie Schermerhoek gevierd met bewonersfeest Fotoreportage 21 uur geleden
Afbeelding
Aantal fietsendiefstallen fors toegenomen in Capelle Nieuws gisteren
• De budgettraining helpt bij financiële stress.
Aan de slag met stressvrije financiën: nieuwe budgettraining in mei Nieuws 18 apr, 16:05
• Liz Jones en Suzy Cargill treden op.
Schots singer-songwriterduo speelt samen in Van Cappellenhuis Nieuws 18 apr, 13:45
• Dionne Dinkhuijsen en wethouder Harriët Westerdijk onthullen het informatiebord.
Moeite met DigiD en andere overheidswebsites? Het 'IDO' helpt Met foto's 18 apr, 11:20
Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 18 apr, 09:15
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20