• Charlotte Lankhuijzen (73) is op zoek naar een nierdonor.
• Charlotte Lankhuijzen (73) is op zoek naar een nierdonor. (Foto: Aangeleverd)

Charlotte zoekt nierdonor

  •   keer gelezen

CAPELLE • De 73-jarige Charlotte Lankhuijzen is op zoek naar een nierdonor, omdat haar nieren nog maar voor dertien procent functioneren.


Zij schrijft:

“Mijn naam is Charlotte Lankhuijzen, 73 jaar en ik ben op zoek naar een donornier.

Sinds enige jaren gaan mijn nieren in functie hard achteruit en functioneren momenteel op nog maar circa 13% van hun volledige capaciteit. Dit heeft een enorme impact op mijn algemeen welbevinden en het dagelijks leven. Uiteraard doe ik mijn best om mijn nieren en mijn lichaam zo gezond mogelijk te houden. Ik volg een speciaal dieet waarbij de inname van zout beperkt is en probeer zo veel mogelijk dagelijks te bewegen.

Onlangs is mij door de nefroloog medegedeeld dat ik, ondanks mijn inspanningen toch zal moeten gaan dialyseren. Ik ben blij dat de dialyse-mogelijkheid bestaat, maar de kans op bijwerkingen is aanzienlijk en de levensverwachting kleiner. Daarom sta ik op de wachtlijst voor een donornier (bloedgroep O+).

 De wachtlijst voor een donornier is lang, waardoor ik werd geadviseerd om in privé-kring op zoek te gaan naar een donornier. Nu heb ik geen familie en een beperkte sociale kring, waardoor dit geen optie is. 

Ik wil graag doorgaan met mijn leven; wandelingen maken, activiteiten buitenshuis, zoals werken als taalcoach voor expats en vrijwilligerswerk doen in een zorgcentrum. 

Daar heb ik een gezonde nier voor nodig! 

Wilt u mij helpen of kent u iemand die mij wil helpen!?

Dan kom ik graag met u in contact.

Mijn emailadres is: charlotte.akgun@gmail.com

Meer informatie over nierdonatie: https://nierstichting.nl/nierdonatie/nierdonatie-bij-leven/

Huub Lakerveld
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Meld uw agendapunt aan