Online theater 'Schuld of onschuld'.
Online theater 'Schuld of onschuld'. (Foto: Annemieke van der Togt)

Theaterstuk ‘Schuld of onschuld’ online te volgen

  •   keer gelezen

CAPELLE • Nu het Isala Theater voorlopig de deuren heeft gesloten, komt er een online theaterrechtzaak. “Een mooi corona-alternatief voor een live bezoek”, aldus het theater. 


De centrale vraag is: “Wie heeft de docente Engels vermoord?”

Onder anderen André van Duin, Kees Hulst en Jan Kooijman spelen mee in de nieuwe online theater rechtszaak van Schuld of onschuld. Wie een kaart koopt, neemt plaats in de jurybanken en beslist over het lot van de verdachte. Na de vele enthousiaste reacties is dit de derde theater-rechtszaak.

In het proces draait het om een moord op een middelbare school. Net na de repetities van het toneelstuk Een Midwinternachtsdroom wordt het levenloze lichaam gevonden van docente Engels Lieke de Waal. Biologiedocent Nico Meddens wordt meteen verdacht, want hij leefde op voet van oorlog met het slachtoffer. 

Wie een kaart koopt via www.isalatheater.nl krijgt vanaf maandag 27 december online toegang tot steeds nieuwe video-getuigenissen, verklaringen en pleidooien. Na de procesdagen beslissen de deelnemers over schuld of onschuld. Een week later komt een video online waarin te zien is wat er daadwerkelijk gebeurde. Is de verdachte terecht veroordeeld of juist vrijgesproken? 

Het Isala geeft graag tips voor online theater nu het tijdelijk zijn deuren weer moet sluiten. Zo kan iedereen toch genieten van de eerdergenoemde topacteurs en anderen, zoals Gijs Scholten van Aschat, Renée Soutendijk en Jules Croiset.

Kosten: 16,21 euro per kaartje.

Huub Lakerveld
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Meld uw agendapunt aan