Foto: 123RF.com

ZZP Capelle per 31 december opgeheven

  •   keer gelezen

CAPELLE • De ondernemersvereniging ZZP Capelle wordt per 31 december 2021 opgeheven. “Er is simpelweg te weinig animo”, aldus voorzitter Rob Nieuwveld.


ZZP Capelle werd in het leven geroepen om zelfstandige ondernemers samen te brengen, bijvoorbeeld voor kennisuitwisseling en samenwerkingen. Dit gebeurde door borrels, barbecues en lezingen van gasten uit de ondernemerswereld. In de beginperiode kwamen daar nog veel ZZP’ers op af, maar de interesse is drastisch gedaald.

“Er is in Capelle blijkbaar weinig behoefte voor ondernemers om zich te verenigen”, zegt Nieuwveld. “Er was gewoon te weinig vraag naar dit initiatief; dat is een gezonde conclusie om te trekken. En de Capelse ZZP’ers redden zich wel op een andere manier”.

Er was potentieel voor de ondernemersvereniging; het bestuur kende ruim 800 ZZP’ers in Capelle bij naam en adres. “Die zijn benaderd via verschillende manieren”, vertelt Rob Nieuwveld. “Daar zijn drie nieuwe leden uit voortgekomen, maar het gros heeft niet gereageerd. Op het hoogtepunt had ZZP Capelle 65 leden en dat duurde maar een jaar. Nu is het bestuur tot een conclusie gekomen: we stoppen ermee”.

Wat wel behouden blijft is het Ondernemersontbijt in Capelle, waar meer dan alleen ZZP’ers uit Capelle komen. Dit wordt vanaf januari 2022 georganiseerd door twee zelfstandig ondernemers in het vertrouwde Brownies&downieS in Capelle.

Huub Lakerveld
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Meld uw agendapunt aan