<p>&bull; Harri&euml;t Westerdijk, Anita Kaptein en zoon Noah, Jos Mosmans en Yiu Wah Kok.</p>

• Harriët Westerdijk, Anita Kaptein en zoon Noah, Jos Mosmans en Yiu Wah Kok.

(Foto: Jan Kok)

Actie voor Capellenaren door Capellenaren

  •   keer gelezen

CAPELLE • WOP ’s-Graveland en WOP Capelle-West komen samen met een voucheractie, georganiseerd met het oog op de feestdagen. Diverse ondernemers uit beide wijken hebben leuke aanbiedingen. 


Naast vertegenwoordigers van beide WOP’s was ook wethouder Harriët Westerdijk aanwezig bij de aftrap van deze actie. “Alle huishoudens in beide wijken ontvangen een envelop met een voucher met waardebonnen en een sleutelhanger met winkelwagenmuntje met WOP-logo’s in hun brievenbus. Op de voucher staat een aantal kortingsacties van lokale ondernemers uit de Puccinipassage en de Doormanstraat. Bij Brood- en banketbakkerij ’t Bakkertje kan je met een van de waardebonnen zelfs zes gratis oliebollen afhalen zonder verder iets te kopen. We hopen dat de mensen zo de lokale ondernemers weer weten te vinden. Het WOP (Wijk Overleg Platform) staat voor de wijk en de leefbaarheid en ondernemers in de winkels horen daar ook bij. Ze hebben zware tijden gehad en weer rare tijden in het vooruitzicht. Met de kerstdagen in het vooruitzicht willen we ze een steuntje in de rug geven. Niet iedereen heeft het in dezelfde periode even druk. De kortingen bij de diverse ondernemers zijn op verschillende data geldig. De kortingen worden uit de door de gemeente aan het WOP beschikbaar gestelde wijkleefbaarheidsgelden betaald”. 

Het is de eerste keer dat we dit op deze manier doen en we kijken hoe de actie ontvangen wordt”, vertelt Yiu Wah Kwok, penningmeester van WOP ’s Graveland. Jos Mosmans, bestuurslid WOP Capelle-West: “Onze samenwerking strekt zich verder uit dan met deze actie. We hebben ook samen het Vijvergebied aangepakt en tasjes met boodschappen van de lokale winkeliers voor een flink aantal bewoners geregeld. Verder hebben we het voetbaltoernooi en de filmavond samen georganiseerd. We werken nauw samen met elkaar en zijn goede buren.” Anita Kaptein van Anita’s Giftshop aan de Doormanstraat 52 geeft ook korting tijdens de actie. “We kopen spullen uit Bali in bij een kennis van ons die mensen onder zich heeft werken. Daarnaast verkopen wij edelstenen uit Afrika. Daar is veel vraag naar. Wij zijn weg van onze spullen en hopen dat veel mensen daar gelukkig van worden”, aldus Anita .

Wethouder Harriët Westerdijk is enthousiast over de actie. “Mooi dat het WOP oog heeft voor de bewoners van de wijken, maar ook voor de ondernemers. Het is een erg mooie actie door Capellenaren voor Capellenaren”.

Annemarie van der Ploeg

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Meld uw agendapunt aan