Foto: Stockfoto

Sporthal Schenkel opnieuw in gebruik als priklocatie

  •   keer gelezen

CAPELLE • Vanaf januari wordt Sporthal Schenkel opnieuw in gebruik genomen als priklocatie in de strijd tegen het coronavirus.


De locatie is gevorderd door de GGD voor de voorlopige periode van januari 2021 tot half mei 2022. De GGD gaat de boosterprikcampagne in de sporthal uitrollen, omdat het Wijkcentrum Schollevaar tot nu toe alleen maar wordt gebruikt voor eerste en tweede prikken.

“Vanaf 1 januari worden de voorbereidingen getroffen, maar er wordt dan nog niet meteen geprikt”, volgens een woordvoerder van de gemeente. 

Eerder liet de gemeente nog weten het belangrijk te vinden dat Capellenaren kunnen blijven sporten. “We hebben gekeken naar een alternatief; een schoolgebouw in Capelle. Maar dit gebouw was niet gelijkvloers, dat zou logistieke problemen opleveren. Ook de mogelijkheden van tenten is bekeken, maar met het oog op de kosten en de komende winter is hier van afgezien. Op een bepaald moment moet je keuzes maken en we proberen creatieve oplossingen te vinden met en vóór de sportclubs”.

Korfbalclub KCC, één van de vaste gebruikers van de hal, zegt teleurgesteld te zijn door het feit dat de sport wederom moet wijken. De club heeft overleg met Sportief Capelle over oplossingen op het gebied van trainingen en wedstrijden.

Sporthal Schenkel was al eerder een priklocatie, van maart tot september dit jaar.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten