Sander Fischer geniet van het voetballeven bij vv Capelle.
Sander Fischer geniet van het voetballeven bij vv Capelle. (Foto: Wijntjesfotografie.nl)

Sander Fischer hervindt het ‘zaterdaggevoel’

  •   keer gelezen

CAPELLE • ‘Zaterdag, de mooiste dag van de week’. Sander Fischer moet bij elke wedstrijd van vv Capoelle aan dat All Stars-nummer denken. Sterker nog: hij heeft zijn ploeggenoten inmiddels ook geïnfecteerd met de aloude voetbalhit.


“De strekking van het lied geeft precies aan hoe ik mij voel in mijn huidige voetbalomgeving,”, glimlacht de centrale verdediger die deze zomer na een lange profloopbaan neerstreek op Sportpark ‘t Slot. “Als professioneel voetballer leefde ik volgens een behoorlijk streng regime: negen keer per week trainen, de voortdurende druk van móeten presteren, altijd op tijd zijn, op je voeding letten; noem het maar op. Bij Capelle heb ik het spelplezier van mijn kinderjaren weer terug gekregen. Dat voelt echt lekker. Ik voel me er prettig bij.”

Natuurlijk, Sander Fischer (33) moest flink terugschakelen na al die profseizoenen  in Ere- en Eerste Divisie. De overgang is hem echter goed bekomen, zeker ook omdat hij Capelle combineert met een nieuwe loopbaan in de burgermaatschappij. “Ik stond dit voorjaar op een tweesprong”, vertelt Fischer. “Ik had er misschien nog één of twee jaar aan vast kunnen knopen in het betaalde voetbal, maar had eigenlijk niet zoveel zin meer om ‘ergens in het land’ een nieuw avontuur aan te gaan. Het leek mij het goede moment om andere keuzes te maken. Ik kon bij Excelsior aan de slag op de commerciële afdeling en combineer die fulltime baan nu met mijn jonge gezin en Capelle. Dat bevalt mij uitstekend”.
“Ook als voetballer heb ik het goed naar mijn zin. Ik maak deel uit van een selectie die voor Hoofdklasse-begrippen behoorlijk uitgebalanceerd is. Er lopen jonge, hongerige voetballers in en verschillende spelers met veel ervaring. Daarnaast beschikken we over veel snelheid, scorend vermogen en een aantal creatieve spelers. En achterin staan we goed. Kortom, dit Capelle is voor iedere tegenstander lastig te verslaan”.
Hoewel Capelle deel uitmaakt van de kopgroep in de Hoofdklasse A laat Sander Fischer zich niet verleiden tot wilde uitspraken waarin het woord ‘titel’ voorkomt. “Mijn inziens is het het allerbelangrijkst dat we in zijn totaliteit op de goede weg zijn”, zegt de centrale verdediger. “We laten leuk voetbal zien, dat steeds wat meer publiek naar ‘t Slot brengt. We worden door die ontwikkeling ook weer interessanter voor sponsors en merken dat mensen weer graag bij de club willen horen. Het is een kwestie van communicerende vaten die elkaar versterken en tot iets moois kunnen leiden. Het is mooi om daar een schakel in te zijn”.

Jan Timmer

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten