• Ger en Mieke Erkens uit Capelle aan den IJssel.
• Ger en Mieke Erkens uit Capelle aan den IJssel. Foto: Aangeleverd

‘Ons doel is samen 100 jaar worden’

1 dec, 13:30 Algemeen 410 keer gelezen

CAPELLE • Ger Erkens heeft slokdarmkanker. Zijn vrouw Mieke is een crowdfundingsactie begonnen om een alternatieve therapie te kunnen bekostigen.

Bij Ger Erkens werd in april 2019 een grote tumor in de slokdarm geconstateerd. Er volgden vijf weken chemo en bestraling en daarna een grote operatie. Toen er voor de tweede keer tumorcellen werden gevonden na een succesvolle behandeling zei de oncoloog niets meer te kunnen doen. Ger en zijn vrouw Mieke vonden een alternatieve therapie, maar die kost heel veel geld.

Mieke vertelt: “Ger heeft al een buismaag en het enige wat ze nu in het ziekenhuis nog te bieden hebben is die buismaag weghalen en een voedingssonde meteen in de darm zetten. Na ongeveer zes maanden gaan ze dan kijken of er een stuk darm tussen gezet kan worden om een verbinding te maken. Daar staat hij echter niet om te springen. Het is een hele zware operatie die maar vijf keer per jaar in het EMC wordt gedaan. Gelukkig zijn er nog goede alternatieven, waar mensen goed resultaat mee hebben behaald.”

De behandeling bestaat uit medicinale paddenstoelen en het in een multiwave apparaat zitten. Dat laatste moet eigenlijk elke dag en komt voor vijf dagen op 250 euro, vertelt Mieke. De paddenstoelen kosten 400 euro en dan komen er ook nog kosten voor vitamine c injecties en wietolie (om goed te kunnen slapen) bij. Mieke: “We moeten kijken of het helpt, maar niet geschoten is altijd mis. Maar het kost heel veel geld. Zeker 10.000 euro en dat hebben we niet. Dus toen heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben een crowdfunding gestart”. 

Het multiwave apparaat is heel belangrijk bij de behandeling, aldus Mieke. “Als je een gezonde cel hebt, is dat een soort opgeladen batterijtje, maar naarmate je conditie slechter wordt, raakt de vulling van het batterijtje steeds leger en als het bijna leeg is, wordt het een kankercel. Het apparaat vult als het ware het batterijtje weer bij met energie.”

Het echtpaar krijgt veel steun. “Er zijn veel lieve mensen om ons heen. Ook de kinderen steunen ons en staan achter Ger’s beslissing. Het kost veel geld. Maar je wilt nu alles in één keer goed aanpakken, wil je kans van slagen hebben. Je wilt alles aanpakken om het zo goed mogelijk te doen. Alle kleine beetjes helpen. We gaan ervoor om samen 100 te worden”, besluit Mieke. Doneren kan via: https://bit.ly/3nLCFUJ.

Annemarie van der Ploeg

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Beginnerscursus bridge begint in september Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Wandeling met lunch in Oostgaarde Algemeen 11 aug, 18:30
Afbeelding
Schenkel Jaarmarkt terug van weggeweest Algemeen 11 aug, 16:00
Afbeelding
Spreekuur maatschappelijk werker in Oostgaarde Algemeen 11 aug, 14:00
Afbeelding
HC Capelle op zoek naar trainers Algemeen 11 aug, 11:30
Afbeelding
Yoga in de Roo van Capelle Algemeen 11 aug, 09:10
Afbeelding
Tekensessie bij KinderLab Schenkel Algemeen 10 aug, 20:00
Afbeelding
Zomerspeelfeest bij Rollebollebos Algemeen 10 aug, 18:30