“Werk aan je eigen ideeën en dromen bij WALHALLAb Capelle!”
“Werk aan je eigen ideeën en dromen bij WALHALLAb Capelle!” Foto: Jan Kok

Capelle helpt jeugd talenten ontdekken en versterken

27 nov, 13:00 Algemeen 115 keer gelezen

CAPELLE • In Capelle kunnen jongeren die risico lopen op vroegtijdig schoolverlaten terecht bij WALHALLAb Capelle om uitval te voorkomen. WALHALLAb biedt, samen met Leerplicht, deze jongeren op maat gemaakte trajecten aan. Maar niet alleen deze groep is welkom bij WALHALLAb. Eerder dit jaar waren Capelse jongeren tussen 12 en 27 jaar die perspectief misten in coronatijd al welkom. Nu richt WALHALLAb zich op jongeren tussen de 12 en 23 jaar met creatieve ideeën én jongeren die dreigen uit te vallen op school. Donderdag 25 november opende wethouder Ans Hartnagel symbolisch de nieuwe locatie aan de Mient 24.

De pilot loopt van november 2021 tot oktober 2022. Hiermee investeert de gemeente in de schoolloopbaan van de Capelse jeugd. Daarnaast wil Capelle met WALHALLAb Capelle een omgeving creëren waarin de jeugd haar talenten kan ontdekken en versterken. Wethouder Ans Hartnagel: “Iedere jongere verdient de kans om zich te ontwikkelen. WALHALLAb heeft een laagdrempelige aanpak. Daarom vind ik het fantastisch dat ik hier het lint door mocht knippen en dat WALHALLAb aan de Mient nu eigen locatie heeft om de kinderen te ontvangen.”

Extra kansen

Om jongeren tot bloei te kunnen laten komen, is investeren in de schoolloopbaan erg belangrijk. Wanneer nodig biedt de gemeente jongeren hiervoor extra kansen. De gemeente helpt om deze reden kinderen en jongeren die dreigen uit te vallen op school bij problemen. Wethouder Hartnagel: “Sommige kinderen hebben net dat extra zetje nodig om op te groeien tot sterke en evenwichtige volwassenen met elk hun eigen kwaliteiten. Als we daar nu een onsje extra aandacht aan geven, scheelt dat straks een kilo problemen!”

Capelle wil voor haar jeugd daarnaast een omgeving creëren waarin zij haar talenten kan ontdekken en versterken. De Jeugdnota ‘De basis voor groei, 2021 – 2024’ voorziet in het jeugdbeleid. Ans Hartnagel: “Om handen en voeten te geven aan de Jeugdnota hebben we in Capelle verschillende mogelijkheden. Ontzettend fijn dat jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 23 jaar nu bij WALHALLAb Capelle kunnen werken aan eigen ideeën en dromen.”

Over WALHALLAb

Jongeren kunnen bij WALHALLAb terecht met uiteenlopende wensten en ideeën. Of zij nu een drone willen (leren) maken of een stoel willen bekleden. WALHALLAb zoekt bij ieder creatief idee een passende leermeester. Jongeren staan centraal en worden in hoge mate betrokken bij de uitvoering en inrichting van WALHALLAb Capelle en het eigen project. WALHALLAb Capelle is te vinden aan de Mient 24-26 en is gratis toegankelijk van 12:00 tot 17:00 uur op woensdag, donderdag en vrijdag.

Meer informatie is te lezen op de website: www.walhallab.nl.

Margje Kooistra

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Beginnerscursus bridge begint in september Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Wandeling met lunch in Oostgaarde Algemeen 11 aug, 18:30
Afbeelding
Schenkel Jaarmarkt terug van weggeweest Algemeen 11 aug, 16:00
Afbeelding
Spreekuur maatschappelijk werker in Oostgaarde Algemeen 11 aug, 14:00
Afbeelding
HC Capelle op zoek naar trainers Algemeen 11 aug, 11:30
Afbeelding
Yoga in de Roo van Capelle Algemeen 11 aug, 09:10
Afbeelding
Tekensessie bij KinderLab Schenkel Algemeen 10 aug, 20:00
Afbeelding
Zomerspeelfeest bij Rollebollebos Algemeen 10 aug, 18:30