<p>Wethouder Ans Hartnagel helpt bij het planten van bloembollen.</p>

Wethouder Ans Hartnagel helpt bij het planten van bloembollen.

(Foto: Emiel Verhoeven )

Hoera, de Florabuurt krijgt volgend jaar een buurttuin

  •   keer gelezen

CAPELLE • Wethouder Ans Hartnagel heeft op zaterdag 20 november samen met de bewoners gevierd dat de Capelse Florabuurt volgend jaar een buurttuin krijgt. Er zijn bloembollen geplant en wensen voor de tuin opgeschreven. Bewoners kunnen in de buurttuin samen genieten van bloeiende planten, groenten verbouwen en fruit telen.


De buurttuin komt aan de Dotterlei tussen de flat ‘Het Truweel’ en de jeu-de-boulesbaan. De bewoners gaan het onderhoud samen doen. De komst van de buurttuin is onderdeel van de Gebiedsvisie Florabuurt. Met dit plan willen Havensteder, de gemeente Capelle aan den IJssel en Pameijer een nieuwe impuls geven aan de Florabuurt. Dat willen zij doen met 25 acties, waarvan de komst van de buurttuin er één is.

Helpen in de buurttuin
Er is inmiddels een groep van tien betrokken en hardwerkende bewoners die zich inzet voor de buurttuin. Mensen die ook interesse hebben om in de toekomst een handje te helpen in de buurttuin, kunnen zich aanmelden bij buurtcoach Miranda de Bus via m.debus@welzijncapelle.nu.


Margje Kooistra
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten