Harriët Westerdijk bij Brownies en Downies.
Harriët Westerdijk bij Brownies en Downies. Foto: Jan Kok

Waardering voor Capelse bedrijven tijdens ‘Dag van de Ondernemer’

25 nov, 16:00 Algemeen 76 keer gelezen

CAPELLE • Tijdens de ‘Dag van de Ondernemer’ vorige week zette wethouder economie Harriët Westerdijk van de gemeente Capelle aan den IJssel verschillende ondernemers in het zonnetje. Westerdijk bracht een bezoek aan de Capelse bedrijven Lomans Installatietechniek, Anytime Fitness, Bike Totaal Capelle, lunchroom Brownies & Downies en restaurant De Roode Leeuw.

Wethouder Harriët Westerdijk is enthousiast over deze jaarlijkse Dag van de Ondernemer: “Het mooie van bedrijfsbezoeken is niet alleen de mogelijkheid om mijn waardering uit te spreken, maar juist ook om naar de ervaringen van de ondernemers te vragen. Wat leeft er? Wat hebben zij nodig van de gemeente? Waar lopen zij tegen aan? Welke ontwikkelingen hebben hun bedrijf juist sterker gemaakt? Allemaal goede informatie om in te kunnen spelen op de behoefte van de Capelse ondernemers.”

Verhalen uit de praktijk
De bezochte bedrijven hadden ieder hun eigen uitdagingen. Wethouder Westerdijk: “Waar de horeca te kampen heeft met vele afzeggingen door de aangescherpte coronamaatregelen, heeft bijvoorbeeld Bike Totaal Capelle moeite om goed technisch personeel te vinden. De jonge ondernemers van deze fietsspeciaalzaak hebben in coronatijd lef getoond door een eigen bedrijf op te starten. En hebben ook nog ambities om uit te breiden. Dan wil je als wethouder ook weten of en hoe de gemeente kan helpen. Bijvoorbeeld door hen in contact te brengen met scholen die techniek stagiaires hebben of andere netwerken.” Naast de bedrijfsbezoeken houdt de wethouder ook geregeld ondernemersspreekuren; door corona helaas nog wel steeds digitaal. “Ik nodig alle ondernemers met vragen of ideeën uit om daar gebruik van te maken. Goed voor een wethouder economie om van de ondernemers zelf te horen wat er speelt.”

Dag van de Ondernemer
De ondernemers werden bedankt en gecomplimenteerd voor hun tomeloze inzet tijdens de moeilijke coronatijd. “Het afgelopen jaar was voor veel ondernemers, met name binnen de retail en horeca, heel zwaar. Het vergt nog steeds veel aanpassingsvermogen van zowel de ondernemers als het personeel”, aldus Harriët Westerdijk. ”Ik heb ongelooflijk veel respect voor hun inzet, durf en doorzettingsvermogen. Ik roep alle Capellenaren dan ook nogmaals op om onze ondernemers te blijven steunen. In Capelle hebben we een ruim en gevarieerd horeca- en winkelaanbod waar we trots op mogen zijn. Door onze aankopen - denk ook aan de kerstaankopen - bij hen te blijven doen behouden we een bruisend Capelle! Dus: wees loyaal, koop of bestel lokaal!”

MKB-Nederland
De Dag van de Ondernemer is een initiatief van MKB-Nederland. Nederland telt ruim 1,5 miljoen ondernemers die met hun bedrijf van enorme toegevoegde waarde zijn voor ons land. Op deze dag wordt extra aandacht gegeven aan de inzet van ondernemers voor Nederland.

Margje Kooistra

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Beginnerscursus bridge begint in september Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Wandeling met lunch in Oostgaarde Algemeen gisteren
Afbeelding
Schenkel Jaarmarkt terug van weggeweest Algemeen 11 aug, 16:00
Afbeelding
Spreekuur maatschappelijk werker in Oostgaarde Algemeen 11 aug, 14:00
Afbeelding
HC Capelle op zoek naar trainers Algemeen 11 aug, 11:30
Afbeelding
Yoga in de Roo van Capelle Algemeen 11 aug, 09:10
Afbeelding
Tekensessie bij KinderLab Schenkel Algemeen 10 aug, 20:00
Afbeelding
Zomerspeelfeest bij Rollebollebos Algemeen 10 aug, 18:30