<p>• Het echtpaar Eijzenga-Zijderveld.</p>

• Het echtpaar Eijzenga-Zijderveld.

(Foto: Jan van der Arend)

Echtpaar Eijzenga-Zijderveld 60 jaar getrouwd

  •   keer gelezen

CAPELLE • Dirk Eijzenga en Charlotte (Lottie) Zijderveld waren op 15 november 60 jaar getrouwd. Samen kreeg het echtpaar drie kinderen en vier kleindochters. Op 15 November 1961 zijn Dirk Eijzenga en Charlotte (Lottie) Zijderveld in het stadhuis van Delft getrouwd.


Dirk Eijzenga: “Eerst hebben we door het gebrek aan woonruimte in een woonwagen gewoond, waar onze zoon Koos is geboren. Daarna hebben we altijd in Rijswijk nabij Den Haag gewoond.

In Rijswijk is onze tweede zoon Gerrit en onze dochter Charlot geboren. De oudste zoon woont nu Dordrecht, onze jongste zoon woont in Denemarken, en onze dochter is in Capelle a/d IJssel gaan wonen. Waar wij sinds November 2021 ook zijn gaan wonen in de Tuinfluiter van de Vijverhof. Inmiddels hebben van onze zoons 4 kleindochters; Smilla, Norah, Roos en Iris. 

Lottie is geboren in Soerabaja, Indonesië. Daar heeft ze een heel gelukkige jeugd gehad, ruw onderbroken door een onvrijwillig verblijf in een Jappenkamp Bandjoebiroe. Haar Vader was krijgsgevangene en heeft als zodanig gewerkt aan de Birma spoorlijn. Na de oorlog heeft ze nog een jaar in Thailand gewoond waar haar vader verbleef. Daarna zijn ze met de boot naar Holland vertrokken alwaar het weer herenigde gezin in Utrecht is gaan wonen.

Dirk is geboren in Gaasterland, Friesland. Tijdens de oorlog woonde Dirk in Schettens, Friesland, een klein dorp zonder noemenswaardige gebeurtenissen. We hebben elkaar ontmoet op een vakantie in de bergen van Tirol, Oostenrijk. Lottie heeft tot haar trouwen in de verpleging gewerkt. En Dirk bij een Electro- technisch installatiebedrijf. Onze gezamenlijk hobby is kunstschilderen. Lottie is verder heel creatief met borduren, glas graveren kleding naaien enz. Dirk heeft heel lang en tot op heden Japanse Bonsaibomen gekweekt voor tentoonstellingen”.

Huub Lakerveld
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten