Foto: Stockfoto 123RF

Capels bedrijf betrokken bij fraudezaak Vestia

  •   keer gelezen

CAPELLE/DEN HAAG • Een Capels evenementenbureau heeft een grote rol gespeeld bij de megafraude rondom woningcorporatie Vestia. Dit bleek tijdens een zitting in Den Haag op donderdag 18 november, meldt het AD.


Enkele medewerkers van Vestia legden contacten met schoonmaakbedrijven die graag klussen wilden aannemen. Dit ging gepaard met steekpenningen, volgens het Openbaar Ministerie. 

De 35-jarige Christiaan B. en de 54-jarige Mischa W., hoofverdachten en werknemers van Vestia, trokken bedrijven uit de regio voor bij de uitvoer van onderhoud en schoonmaakwerkzaamheden, in ruil voor steekpenningen. Twintig bedrijven werden ingeschakeld voor schoonmaakwerk in Vestia’s vastgoed; het leverde de hoofdverdachten tonnen op.

Een evenementenbureau in Capelle aan den IJssel was een belangrijke schakel in de megafraude bij Vestia. Daar werden in eerste instantie contacten gelegd met schoonmaakbedrijven die wel in waren om klussen binnen te halen. De 64-jarige Peter. R., eigenaar van het bureau, was de link tussen de schoonmaakbedrijven en Mischa W. en Christiaan B. 

Vestia is in deze fraudezaak benadeeld voor 2,3 miljoen euro. 

Bron: AD Rotterdams Dagblad.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Meld uw agendapunt aan