Foto: ingimage

Gemeenteraad organiseert hoorzitting studentenhuisvesting Fascinatio

  •   keer gelezen

CAPELLE • Op dinsdagavond 30 november houdt de gemeenteraad om 19:30 uur een hoorzitting over de plannen voor studentenhuisvesting in de wijk Fascinatio. 


Tijdens deze hoorzitting kunnen inwoners en andere belanghebbenden digitaal of fysiek inspreken. Er is een omgevingsvergunning aangevraagd bij de gemeente om nabij de Fascinatio Boulevard 522 op kavel 2k4 een woongebouw op te richten voor studenten. In het woongebouw zijn 400 studentenkamers inclusief gemeenschappelijke ruimtes gepland. Het college stelt aan de gemeenteraad voor om de omgevingsvergunning af te geven.

De gemeenteraad heeft signalen ontvangen dat bij belanghebbenden verschillende opvattingen over het plan leven. Om recht te doen aan alle opvattingen en zo tot weloverwogen besluitvorming te komen, organiseert de gemeenteraad de hoorzitting. Tijdens deze hoorzitting zullen zowel de projectontwikkelaar (White House Development B.V.) als omwonenden in de gelegenheid worden gesteld hun opvattingen met de gemeenteraad te delen.

Na de hoorzitting is het de bedoeling dat de gemeenteraad in de commissievergadering van 6 december het al dan niet afgeven van de omgevingsvergunning bespreekt. Eventuele besluitvorming in de raadsvergadering van 13 december is afhankelijk van de uitkomsten van de commissiebespreking.

Insprekers kunnen zich tot uiterlijk maandag 29 november voor 12 uur per email aanmelden: griffie@capelleaandenijssel.nl, onder vermelding van digitaal of in de vergaderzaal (fysiek) inspreken. De maximale inspreektijd is tien minuten.


Huub Lakerveld
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten