Foto: Stockfoto 123RF

Nieuwe vaccinatielocatie in Wijkcentrum Schollevaar; geen boosterprikken

  •   keer gelezen

CAPELLE • Na overleg tussen de gemeente en de GGD is besloten dat de nieuwe vaccinatielocatie in Capelle het Wijkcentrum Schollevaar is.


De priklocatie opent op maandag 22 november de deuren. Dit gebeurt vervolgens iedere maandag, van 9:00 tot 16:00 uur (werkende mensen). Capellenaren kunnen zonder afspraak bij deze locatie terecht. “In een ideale wereld zijn er locaties die dichtbij zijn en altijd open zijn”, aldus een woordvoerder van de gemeente. “Maar de GGD moet keuzes maken; mensen die tijdens deze uren werken en gevaccineerd willen worden, kunnen bij een andere locatie terecht waar bijvoorbeeld ook ‘s avonds wordt geprikt”.

Overigens worden in het wijkcentrum geen boosterprikken gezet, maar alleen extra vaccinaties voor on(-volledig) gevaccineerden. “De GGD heeft daarin een keuze gemaakt”, aldus een woordvoerder van de gemeente. “Boosterprikken worden gezet in grotere locaties in de regio”.

Deze locatie blijft ten minste tot het einde van het jaar in gebruik. De GGD werkt volgens het principe van ‘pop-up’, waarbij tijdelijke vaccinatielocaties ingezet worden waar dat nodig is.

Het adres van Wijkcentrum Schollevaar is Maria Danneels Erf 20.

Huub Lakerveld
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten