<p>&bull; Yura van Winden: voorzitter van TurnAround.</p>

• Yura van Winden: voorzitter van TurnAround.

(Foto: Wijntjesfotografie.nl)

TurnAround wil weer vooruit

  •   keer gelezen

capelle • “Het was niet de meest ideale periode om voorzitter te worden”, zegt Yura van Winden. “Want: coronatijd. Daar hebben we op allerlei manieren flink last van gehad als vereniging”.


“We konden een tijdlang vanwege de lockdown geen fysieke lessen en trainingen aanbieden; verschillende leden zegden op. Als ik zo om mij heen kijk, mag ik concluderen dat deze problemen bij veel meer sportverenigingen plaatsvonden. Dat is in ieder geval een troostrijke gedachte. Wij hebben geprobeerd er toch nog het beste van te maken. Bijvoorbeeld door online-lessen en zelfs een online-bingo aan te bieden en - toen het weer mocht- buitentrainingen te verzorgen. Naarmate de lockdown langer ging duren zag je de animo daarvoor overigens wel afnemen. Logisch, want het is natuurlijk veel leuker om mensen ‘in het echt’ in de zaal te ontmoeten. Het was dan ook een verademing toen dát weer mocht. Je zag nadien de vereniging langzaam maar zeker uit het dal komen”.

“We hebben er inmiddels weer een aantal nieuwe leden bij en mogen terugkijken op geslaagde sponsoracties die geld in de verenigingskas brachten en ons helpen om weer helemaal gezond te worden. We hebben namelijk best een behoorlijk bedrag verloren omdat we in de coronacrisis geen contributie wilden vragen aan de mensen. Het is fijn te zien dat we weer terug groeien naar ons oude TurnAround-niveau.”

Versterking

Bij de Capelse club kun je terecht voor een veelheid aan activiteiten. Uiteraard zijn er de recreatieve en wedstrijd turngroepen. Daarnaast beschikt de vereniging over een mooi aanbod op het vlak van kleutergym, een volwassenengroep en een rhonerad-afdeling. de selectiegroep van TurnAround traint in een eigen hal op bedrijventerrein Rivium, de andere afdelingen hebben hun lessen en trainingen verspreid over de gemeente Capelle aan den IJssel.
“We hebben het allemaal weer draaiende”, stelt Yura van Winden vast. “Dat is positief. Daar staat tegenover dat wij op bepaalde onderdelen krap in de leiding zitten. Er zijn door omstandigheden wat trainsters afgehaakt. We zouden op dat vlak graag versterking willen begroeten. Op onze site www.turnaround-capelle.nl zijn de vacatures te vinden. Wat zou het geweldig zijn als daar mensen op afkomen. We hebben ze een gezellige vereniging te bieden en gemotiveerde groepen, Kortom, het is een mooie club. Ik kan het weten, want ik loop hier al een behoorlijk tijdje rond. Eerst in andere functies en nu dus als voorzitter. Een club om bij te willen horen, zoveel is zeker”.

Jan Timmer

Anderhalf jaar geleden werd Yura van Winden voorzitter van TurnAround, dé gymnastiekclub van Capelle.

Jan Timmer
Freelance-redacteur Het Kontakt Krimpenerwaard, Klaroen.nl en Regio-Voetbal
Volg @jtimmertekst op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten