• Miranda de Jong van Stichting Romidoki.
• Miranda de Jong van Stichting Romidoki. (Foto: Annemarie van der Ploeg)

Sint viert zijn verjaardag bij Romidoki

  •   keer gelezen

capelle • Stichting Romidoki helpt al jaren gezinnen in nood uit Capelle. Groot was de verrassing toen de stichting bericht van Sinterklaas kreeg, dat hij binnenkort cadeautjes komt uitdelen aan de kinderen van de gezinnen uit het bestand. Beheerder Miranda de Jong is ook zeer enthousiast.


“We hebben bericht van Sinterklaas gekregen, dat hij in de week voor zijn verjaardag hier in het winkeltje van Stichting Romidoki aanwezig zal zijn”, vertelt Miranda. “Hij vond het belangrijk om cadeautjes te geven aan kinderen die het niet zo breed hebben. Wij vinden het heel spannend want zo vaak ontmoeten we Sinterklaas niet. Ik ben niet meer op die leeftijd dat Sinterklaas mij wil bezoeken. Hij komt speciaal voor de kinderen tot tien jaar. De kinderen hoeven zich niet vooraf aan te melden want wij kennen de kinderen uit ons bestand en weten wel wie er recht op hebben. Ik vind het zo lief dat Sinterklaas iets extra’s voor deze kinderen wil doen. Voor elk kind is het een spannende tijd. Je ziet overal berichten over Sinterklaas. Het zou sneu zijn als deze ouders en kinderen er niet vanaf zouden weten dat Sint hier speciaal voor ze komt zitten. Ze kunnen hem hier persoonlijk begroeten. We weten nog niet of Piet meekomt, want die heeft het natuurlijk ook druk met zijn overige taken in deze periode en het zijn toch drie dagen. De kinderen uit het bestand zijn welkom op 30 november, 1 of 2 december tussen 10.00 en 15.00 uur in ons winkeltje aan de Meeuwensingel 7c”.

Stichting Romidoki is al lang actief in Capelle. Miranda: “Wij hebben heel veel kleding voor kleine prijsjes. Ik kan iedereen aanraden om eens te komen snuffelen. Je kan jezelf hier verwennen met leuke kleding zonder je schuldig te voelen. We hebben hier zo veel en terwijl je hier koopt, help je iemand anders. De opbrengst hiervan gaat naar de voedselhulp aan gezinnen. Eigenlijk is ons belangrijkste doel gezellig even met iemand zitten voor een babbeltje of een praatje. Wij zijn er om de eenzaamheid te bestrijden en daarnaast geven wij voedselhulp. Ook helpen wij mensen door ze door te verwijzen naar een instantie waar ze voor iets bepaalds terecht kunnen. Veel mensen zien tegenwoordig door de bomen het bos niet meer. Daarnaast bemiddelen wij als er problemen zijn tussen mensen onderling. Kortom: Wij zijn er om te helpen. Wij zijn te vinden op de openbare facebookpagina Stichting Romidoki. Daarop is meer informatie en de openingstijden te vinden”.

Annemarie van der Ploeg

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Meld uw agendapunt aan