• Het koor Vida Vocalis.
• Het koor Vida Vocalis. Foto: Aangeleverd

Bijzondere kameropera in de Schenkelkerk

Algemeen 382 keer gelezen

CAPELLE • Komende zaterdag wordt in de Schenkelkerk aan de Bermweg een bijzondere huiskameropera ten gehore gebracht. De bekende Capelse dirigent Vincent Spoeltman heeft projectkoor Vida Vocalis goed voorbereid op een uniek optreden.

Het was spannend afgelopen vrijdagavond. Voorzitter Jos van der Ploeg en de koorleden zaten vol spanning naar het duo Rutte/De Jonge te kijken. Zouden de vele oefenmomenten voor niets zijn geweest of mocht de huiskameropera toch doorgaan? Het verlossende woord kwam al snel en dus was de blijdschap groot. 

Jos van der Ploeg leeft uiteraard mee met alle ellende in de wereld, maar weet ook dat samen optreden in de Schenkelkerk mensen hoop en troost biedt in deze donkere dagen. “Ons projectkoor kijkt enorm uit naar dit optreden. We brengen Dido & Aeneas en liederen uit de Engelse Renaissance ten gehore en het is ons eerste optreden in de coronaperiode, want in april 2020 moesten we al een streep zetten door een andere uitvoering. Een mooie opera biedt het publiek toch anderhalf uur ontspanning met enkele prachtige scenes, prachtig zangwerk en bijzondere muziek. Normaliter oefenen we in de Dorpskerk, nu treden we op in de Schenkelkerk. Twee kerken met een prachtige akoestiek. Bovendien worden de solopartijen gezongen door drie professionele zangers en een aantal leden uit het koor zelf.” 

Hoe zit het met het gevoel van veiligheid voor de bezoekers? Jos van der Ploeg: “Alle bezoekers krijgen een vaste zitplaats en we houden geen pauze, want dan gaan mensen zich bewegen. Ook na het concert is er geen gelegenheid om na te praten. Het optreden duurt van 20:00 tot 21:30 uur en we zullen met elkaar goed opletten dat veiligheid boven alles gaat. Begin deze week waren circa 100 kaarten verkocht en we hebben nog plaatsbewijzen te koop via onze website www.vidavocalis.nl. Kaarten kosten in de voorverkoop 12,50 euro en ter plaatse in de Schenkelkerk 15 euro. 

Het projectkoor bestaat voor het overgrote deel uit Capellenaren en staat onder leiding van de zeer bekende dirigent Vincent Spoeltman die als zanger onder meer verbonden is aan het koor van de Nationale Opera in de hoofdstad. Als dirigent heeft hij de leiding over de Capelse projectkoren Vida Vocalis en Musica Vocalis. Eigenlijk mag Capelle trots zijn op een dirigent met de status van Vincent en zijn vrouw, Anna, vaste soliste bij André Rieu. Ik denk dat de meeste mensen niet weten wat hun status is in de operawereld”.

Cor Hulsbus

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 19 uur geleden
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15