Foto: Aangeleverd

Overleg Capelle en GGD over vaccinatielocatie

  •   keer gelezen

CAPELLE • Op woensdag 17 november overleggen de gemeente Capelle aan den IJssel en de GGD opnieuw over de aanpak van de stijgende coronabesmettingen en ziekenhuisopnames in Capelle. Er zijn vergaande gesprekken over de komst van een vaccinatielocatie in Capelle, meldt een woordvoerder van de gemeente.


De GGD heeft de gemeente Capelle gevraagd om een geschikte locatie aan te dragen. Wat de exacte locatie wordt, is nog niet bekend. De gemeente overlegt niet alleen met de GGD; ook komen er besprekingen met buurtbewoners en eigenaren van potentiële locaties.

Tot eind september had de gemeente met Sporthal Schenkel een eigen vaccinatielocatie. De gemeente probeert dit keer een gebouw te vinden dat niet door sportclubs gebruikt wordt, omdat veel verenigingen nu weer trainen en in competitieverband sporten. “Als wij een sportlocatie gaan gebruiken, heeft dat gevolgen voor iets anders wat wij belangrijk vinden: Capellenaren die kunnen sporten”, aldus de woordvoerder.

De te openen vaccinatielocatie zal twee doelen dienen: het toedienen van de zogeheten boosterprikken en het toedienen van de eerste prikken bij ongevaccineerde Capellenaren. De GGD neemt de leiding bij de organisatie, maar de gemeente zet veel middelen in om bewoners toch proberen te overtuigen zich te laten vaccineren. “Huisartsen, Sportief Capelle, Welzijn Capelle, jongerenwerkers”, somt de woordvoerder op. “Er is nu bijna een individuele aanpak nodig om mensen te bereiken. Het is een grote inspanning die wij moeten leveren, maar wij proberen bij te dragen. Keuzevrijheid is een belangrijk grondrecht, maar er is ook een zekere ‘push’: vaccineren lijkt nu de enige oplossing uit deze crisis. Wij proberen mensen te overtuigen”. 

Over het eventueel toepassen van de 2G regel doet de gemeente geen uitspraken. “Dat ligt volledig bij de landelijke overheid”.

Huub Lakerveld
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten