Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Overleg Capelle en GGD over vaccinatielocatie

Algemeen 582 keer gelezen

CAPELLE • Op woensdag 17 november overleggen de gemeente Capelle aan den IJssel en de GGD opnieuw over de aanpak van de stijgende coronabesmettingen en ziekenhuisopnames in Capelle. Er zijn vergaande gesprekken over de komst van een vaccinatielocatie in Capelle, meldt een woordvoerder van de gemeente.

De GGD heeft de gemeente Capelle gevraagd om een geschikte locatie aan te dragen. Wat de exacte locatie wordt, is nog niet bekend. De gemeente overlegt niet alleen met de GGD; ook komen er besprekingen met buurtbewoners en eigenaren van potentiële locaties.

Tot eind september had de gemeente met Sporthal Schenkel een eigen vaccinatielocatie. De gemeente probeert dit keer een gebouw te vinden dat niet door sportclubs gebruikt wordt, omdat veel verenigingen nu weer trainen en in competitieverband sporten. “Als wij een sportlocatie gaan gebruiken, heeft dat gevolgen voor iets anders wat wij belangrijk vinden: Capellenaren die kunnen sporten”, aldus de woordvoerder.

De te openen vaccinatielocatie zal twee doelen dienen: het toedienen van de zogeheten boosterprikken en het toedienen van de eerste prikken bij ongevaccineerde Capellenaren. De GGD neemt de leiding bij de organisatie, maar de gemeente zet veel middelen in om bewoners toch proberen te overtuigen zich te laten vaccineren. “Huisartsen, Sportief Capelle, Welzijn Capelle, jongerenwerkers”, somt de woordvoerder op. “Er is nu bijna een individuele aanpak nodig om mensen te bereiken. Het is een grote inspanning die wij moeten leveren, maar wij proberen bij te dragen. Keuzevrijheid is een belangrijk grondrecht, maar er is ook een zekere ‘push’: vaccineren lijkt nu de enige oplossing uit deze crisis. Wij proberen mensen te overtuigen”. 

Over het eventueel toepassen van de 2G regel doet de gemeente geen uitspraken. “Dat ligt volledig bij de landelijke overheid”.

Huub Lakerveld

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ewout Bückmann.
Ewout Bückmann zwaait af als voorzitter Adviesraad: 'Het team staat' Nieuws 21 uur geleden
• De speurtocht leidt ook langs de houten kunstwerken.
Lentespeurtocht in het Schollebos Nieuws gisteren
• Pianist Roderigo Robles de Medina.
Gruppman Ensemble speelt Surinaamse muziek in Van Cappellenhuis Nieuws 22 apr, 10:33
Afbeelding
Werk aan fietspad Algerabrug: één helft blijft open Nieuws 22 apr, 08:07
Afbeelding
UPDATE - Stroomstoring Schollevaar opgelost Nieuws 21 apr, 11:13
• Speldje als erkenning voor Zeker Digitaal.
Stichting Leergeld kiest ambassadeur als erkenning voor hulp Nieuws 21 apr, 10:00
• Het gemeentehuis van Capelle.
Zeventien sollicitanten voor burgemeestersrol in Capelle Nieuws 19 apr, 16:31
Afbeelding
'Het Nederlandse lied' op het podium in het Isala Theater Nieuws 19 apr, 15:17