• Mevrouw Geertruida Kempers werd op 9 november 100 jaar.
• Mevrouw Geertruida Kempers werd op 9 november 100 jaar. (Foto: Jan van der Arend)

Bloemen en felicitaties voor 100-jarige mevrouw Kempers

  •   keer gelezen

CAPELLE • Mevrouw Geertruida Kempers is op 9 november 100 jaar geworden. Burgemeester Oskam ging bij haar langs voor een felicitatie.


Geertruida Kempers werd op 9 november 1921 in Rotterdam geboren en bracht daar haar jeugd door. Ze zat op de Lucia lagere school, was een uitstekende leerling en kreeg dan ook het advies van de school om door te leren. De financiële toestand thuis, liet dat echter niet toe en Geertruida was op haar twaalfde genoodzaakt te gaan werken. Ze vond werk in de verzorging. In de oorlog kreeg ze kennis aan Frans Helminck en ze trouwden in 1946. Hun eerste domicilie was in het centrum van Rotterdam aan de Eendrachtstraat en daar kregen ze twee zonen: Gerard en Loek. Zo groeide de behoefte aan een groter onderkomen en dat vonden ze in de nieuwbouw van Schiebroek. Beide zonen werden ondertussen sterk gestimuleerd om zo veel mogelijk door te leren en dat resulteerde voor beiden in een afgeronde universitaire studie in de wiskunde. In 1978 werd hun droom van een eigen huis gerealiseerd en verhuisden ze naar Capelle aan de IJssel.

In de tachtiger jaren smaakten Geertruida en Frans het genoegen dat ze grootouders werden van twee kleinzonen: Gerard jr. en Paul. Met veel overgave stortten ze zich bij elk van de jongens op hun nieuwe rol om een bijdrage te leveren aan het plezierig laten opgroeien van de nieuwe telg. Voor Geertruida intensiveerde die rol sterk, toen Frans wegviel in het midden van de negentiger jaren. Toen de jongens wat meer op eigen benen stonden, volgde ze nauwgezet het verloop van de opleidingen van beide kleinzonen en genoot van elk feestelijk afrondingsmoment. Drie jaar geleden kwam er een nieuwe inspiratiebron in haar leven, haar achterkleinzoon Luuk, en die brengt voortdurend vreugde en stimulans in haar leven.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten