Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Starterslening vastgesteld door gemeenteraad

Algemeen 172 keer gelezen

CAPELLE • De gemeenteraad Capelle aan den IJssel heeft deze week de starterslening vastgesteld. Vanaf januari 2022 is de starterslening tot een bedrag van maximaal € 35.000 beschikbaar voor starters tussen 18 en 35 jaar voor de aankoop van een eerste woning in Capelle aan den IJssel. 

Hiermee wil Capelle Capellenaren of starters die graag in Capelle komen wonen het net iets gemakkelijker maken om een koopwoning te bemachtigen. Het totale beschikbare leenbudget, geen gift, dat gemeente hiervoor beschikbaar stelt is € 750.000. Starters moeten het bedrag dus ook terugbetalen aan de gemeente.

De starterslening is er niet alleen voor Capelse starters, maar ook voor oud-Capellenaren die graag weer in de gemeente willen komen wonen. Daarnaast kunnen ook mensen die werken in Capelle aan den IJssel in aanmerking komen voor de lening voor de aankoop van een woning in Capelle aan den IJssel. Voor iedereen geldt dat het om de aankoop van een eerste koopwoning moet gaan.

Een steuntje in de rug



De woningmarkt is krap en de huizenprijzen stijgen fors. Dat maakt dat starters vaak onvoldoende financiële middelen hebben om op eigen kracht een woning te kunnen kopen. Wethouder Maarten Struijvenberg van Stadsontwikkeling hoopt met de starterslening de jonge huizenkopers een ruggensteuntje te bieden: “Wij zien dat het voor starters heel lastig is om in deze tijd een woning te kopen. Terwijl dat toch de mensen zijn die we graag een kans geven om een eerste woning te kopen in Capelle. De starterslening biedt hen een financieel ruggensteuntje. De lening is niet alleen voor Capellenaren, maar ook voor oud-Capellenaren én mensen die graag voor bijvoorbeeld hun werk in Capelle aan den IJssel willen komen.”

Maximaal leenbedrag € 35.000


Vanaf januari 2022 kunnen starters in de leeftijd van 18-35 jaar een aanvraag doen bij de gemeente Capelle aan den IJssel voor een starterslening. Per individu/stel is het minimale bedrag € 2.500,- en het maximale bedrag € 35.000. Het totale beschikbare budget is €750.000. Het is geen gift, maar een hypothecaire lening die in een periode van 30 jaar moet zijn terugbetaald. Bij verkoop van de woning zal het geleende bedrag in één keer moeten worden afgelost. Na positieve toetsing door de gemeente kunnen starters hun lening aanvragen bij de SVn, Stimuleringsfonds Volkshuisvesting.

Informatie over de starterslening is ook te vinden op de Website van SVn: www.svn.nl/starterslening. Dit najaar start de gemeente Capelle aan den IJssel met een kleine campagne om de starterslening onder de aandacht van de doelgroep te brengen. Nadere informatie zal medio december op de website worden geplaatst.

Huub Lakerveld

Redactiecoördinator Het Kontakt - IJssel en Lekstreek

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Aantal fietsendiefstallen fors toegenomen in Capelle Nieuws 7 uur geleden
• De budgettraining helpt bij financiële stress.
Aan de slag met stressvrije financiën: nieuwe budgettraining in mei Nieuws gisteren
• Liz Jones en Suzy Cargill treden op.
Schots singer-songwriterduo speelt samen in Van Cappellenhuis Nieuws 18 apr, 13:45
• Dionne Dinkhuijsen en wethouder Harriët Westerdijk onthullen het informatiebord.
Moeite met DigiD en andere overheidswebsites? Het 'IDO' helpt Met foto's 18 apr, 11:20
Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 18 apr, 09:15
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20
Afbeelding
Ongeval op Capelseweg, één persoon naar het ziekenhuis 112 17 apr, 13:42