Foto: Frank de Roo

Project ‘21 verhalen’ eert Capelse vrijwilligers

  •   keer gelezen

CAPELLE • Capelse vrijwilligers worden met het project ’21 verhalen’ in de schijnwerpers gezet. De verhalen worden in beeld en woord verteld via zogenoemde trotters: levensgrote foto’s met een QR code die verwijst naar een korte film over de vrijwilliger. Wethouder Vrijwilligersbeleid Marc Wilson onthulde dinsdag 9 november op het Stadsplein de tentoonstelling die duurt tot 7 december. 


De bibliotheek en Stichting Welzijn Capelle hebben 21 verhalen verzameld van Capelse vrijwilligers. Wethouder Marc Wilson: “Deze mooie, inspirerende en integere verhalen verdienen het te worden verteld. Daarom heeft het college hiervoor uit het Denk & Doe Mee! Fonds geld beschikbaar gesteld. De verhalen laten de mens achter de vrijwilliger zien, waarom mensen zich voor anderen inzetten en het verschil dat zij maken in de levens van anderen. Als wethouder Vrijwilligersbeleid zie ik de enorme behoefte én toegevoegde waarde van de Capelse vrijwilligers. 2021 is het Nationaal Jaar van de Vrijwilliger. Ik hoop dat deze verhalen anderen ook inspireren om vrijwilligerswerk te gaan doen!”

Ook tijdens corona blijven vrijwilligers zich inzetten. Wethouder Wilson: ”Juist dat maakt me trots op de duizenden vrijwilligers in Capelle. Hoewel we vaak horen dat de maatschappij individualistischer wordt, laten deze vrijwilligers zien dat het ook anders kan: belangeloos, met liefde, enthousiast en energiek helpen waar nodig. Daarvoor maak ik een diepe buiging”.

Huub Lakerveld
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten