• Het kersverse Kindercollege ontvangt felicitaties en bloemen.
• Het kersverse Kindercollege ontvangt felicitaties en bloemen. Foto: Frank de Roo

Nieuw Kindercollege geïnstalleerd

9 nov, 11:30 Algemeen 78 keer gelezen

CAPELLE • Tijdens de raadsvergadering van maandag 8 november beëdigde burgemeester Peter Oskam het nieuwe Capelse kindercollege. Kinderburgemeester Melodie Dronkers kreeg de ambtsketen omgehangen van voormalig kinderburgemeester Naomi Vermeulen. 

De kersverse kinderburgemeester heeft grootse plannen voor Capelle. Melodie Dronkers: “Ons Kindercollege heeft heel veel zin in het komende jaar en we gaan er iets moois van maken. Wij hopen dat jullie vaak om onze hulp gaan vragen. Want wij zijn graag betrokken bij alle onderwerpen voor jeugd en kinderen in Capelle.” 

Burgemeester Peter Oskam kijkt uit naar de samenwerking met zijn nieuwe ambtgenoot en het kindercollege: “In Capelle wordt de mening van de kinderen serieus genomen. De jongste Capellenaren weten precies wat belangrijk is voor de stad. Wat Capelle een beetje mooier, leuker en kindvriendelijker maakt. Ik wens Melodie als kinderburgemeester ontzettend veel succes en plezier en ik verheug me op de samenwerking met haar en het kindercollege.”

Het Capelse kindercollege wordt gevormd door burgmeester Melodie Dronkers, Jay-rinzho Leenheer (Loco-Kinderburgemeester) en kinderwethouders: Amir El Kebir, Julia Zomer, YoYo Zhang, Laura van Gelderen, Keira Chin On, Raphaela Teixeira Lima Evora en Salma Duijvestijn. 

De gemeenteraad nam ook afscheid van het oude kindercollege. De meeste kinderwethouders en kinderburgemeester Naomi Vermeulen hebben twee jaar het Capelse kindercollege gevormd. Burgemeester Oskam dankte namens de gemeenteraad de kinderen voor hun inzet de afgelopen twee jaar. 

Huub Lakerveld

Redactiecoördinator Het Kontakt - IJssel en Lekstreek

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Inschrijven Ronde van West nog steeds mogelijk Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Repeteren voor swingende sing-in Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Expositie Oekraïense kunstenares Marina Yasinevich in Rivium Kiosk Algemeen 7 aug, 12:00
Afbeelding
Watervallei niet drooggelegd; jonge bomen krijgen extra water Algemeen 5 aug, 16:00
Afbeelding
Steeds meer minibiebs in Capels straatbeeld Algemeen 5 aug, 13:30
Afbeelding
Leverancier van Havensteder getroffen door cyberaanval Algemeen 5 aug, 11:00
Afbeelding
Duo-fiets van de Roo onthuld Algemeen 5 aug, 09:15
Afbeelding
Goud voor Oud in de Rozenburcht Algemeen 4 aug, 17:05