Een eerdere editie van de Kinderconferentie.
Een eerdere editie van de Kinderconferentie. Foto: Jan Kok

‘Durf te dromen’ bij Kinderconferentie 2021

11 nov, 09:00 Algemeen 67 keer gelezen

CAPELLE • Op vrijdag 19 november vindt de vijfde Kinderconferentie 2021 plaats bij CAPSLOC. Op deze dag mogen kinderen meedenken over hoe Capelle nog leuker en beter gemaakt kan worden voor kinderen.

Het thema is ‘Durf te dromen’ en alles draait om Kinderrechten artikel 31. Hierin is bepaald dat kinderen het recht hebben op vrije tijd, rust en een veilige plek om te spelen. Wethouder Ans Hartnagel is blij met de Kinderconferentie: ”Tijdens de kinderconferentie krijgen 60 kinderen de kans om ideeën uit te werken om het speelplezier in Capelle te vergroten. Wie kunnen er nu beter vertellen waar zij van dromen dan de kinderen zelf? Daar geven we de Capelse kinderen heel graag de gelegenheid voor. Fantastisch dat we nu de vijfde Kinderconferentie organiseren”. De Kinderconferentie wordt georganiseerd door de kinderbuurtcoaches van Welzijn Capelle, in opdracht van de gemeente.

Programma

’s Ochtends worden de kinderen ontvangen vanaf een rode loper, omdat zij deze dag extra in de spotlight staan. De dag wordt geopend door wethouder Ans Hartnagel en de kinderburgemeester. Daarna gaan de kinderen in groepjes aan de slag met hun ideeën en dromen die zij vervolgens presenteren in een creatieve vorm, zoals dans, rap, toneel, film, fotografie en graffiti.

“Wij hopen dat de kinderen deze dag op een leuke en speelse manier tot toffe ideeën komen”, vertelt kinderbuurtcoach Linda Lemmen.

Voor het middagprogramma is er een lunch en ruimte om uit te razen tijdens een potje lasergamen of spelletjes in de gymzaal. “Ook is er een photobooth, film met popcorn, wensballon en een spetterend dansoptreden. De kinderen zullen zich niet vervelen”, vertellen kinderbuurtcoaches Saressa Lachitjaran en Nikki ten Zijthoff lachend.

In het middagdeel worden de uitkomsten van de ideeën op het gebied van sport, kunst en buitenspelen gepresenteerd in de eerder genoemde verschillende creatieve vormen. Uiteindelijk worden drie van de negen ideeën overhandigd aan de wethouder. Welke dat zijn, wordt bepaald door een stemming en jury. De ideeën waar het hardst voor wordt gejuicht volgens de decibelmeter, wint de publieksstem. Als de kinderen aan het eind van deze gezellige dag nog energie over hebben, mag er nog gedanst worden tijdens de disco.

Alle Capelse basisscholen hebben informatie ontvangen over de Kinderconferentie. Kinderen kunnen zich aanmelden via hun leerkracht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Beginnerscursus bridge begint in september Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Wandeling met lunch in Oostgaarde Algemeen gisteren
Afbeelding
Schenkel Jaarmarkt terug van weggeweest Algemeen 11 aug, 16:00
Afbeelding
Spreekuur maatschappelijk werker in Oostgaarde Algemeen 11 aug, 14:00
Afbeelding
HC Capelle op zoek naar trainers Algemeen 11 aug, 11:30
Afbeelding
Yoga in de Roo van Capelle Algemeen 11 aug, 09:10
Afbeelding
Tekensessie bij KinderLab Schenkel Algemeen 10 aug, 20:00
Afbeelding
Zomerspeelfeest bij Rollebollebos Algemeen 10 aug, 18:30