Een eerdere editie van de Kinderconferentie.
Een eerdere editie van de Kinderconferentie. Foto: Jan Kok

‘Durf te dromen’ bij Kinderconferentie 2021

Algemeen 199 keer gelezen

CAPELLE • Op vrijdag 19 november vindt de vijfde Kinderconferentie 2021 plaats bij CAPSLOC. Op deze dag mogen kinderen meedenken over hoe Capelle nog leuker en beter gemaakt kan worden voor kinderen.

Het thema is ‘Durf te dromen’ en alles draait om Kinderrechten artikel 31. Hierin is bepaald dat kinderen het recht hebben op vrije tijd, rust en een veilige plek om te spelen. Wethouder Ans Hartnagel is blij met de Kinderconferentie: ”Tijdens de kinderconferentie krijgen 60 kinderen de kans om ideeën uit te werken om het speelplezier in Capelle te vergroten. Wie kunnen er nu beter vertellen waar zij van dromen dan de kinderen zelf? Daar geven we de Capelse kinderen heel graag de gelegenheid voor. Fantastisch dat we nu de vijfde Kinderconferentie organiseren”. De Kinderconferentie wordt georganiseerd door de kinderbuurtcoaches van Welzijn Capelle, in opdracht van de gemeente.

Programma

’s Ochtends worden de kinderen ontvangen vanaf een rode loper, omdat zij deze dag extra in de spotlight staan. De dag wordt geopend door wethouder Ans Hartnagel en de kinderburgemeester. Daarna gaan de kinderen in groepjes aan de slag met hun ideeën en dromen die zij vervolgens presenteren in een creatieve vorm, zoals dans, rap, toneel, film, fotografie en graffiti.

“Wij hopen dat de kinderen deze dag op een leuke en speelse manier tot toffe ideeën komen”, vertelt kinderbuurtcoach Linda Lemmen.

Voor het middagprogramma is er een lunch en ruimte om uit te razen tijdens een potje lasergamen of spelletjes in de gymzaal. “Ook is er een photobooth, film met popcorn, wensballon en een spetterend dansoptreden. De kinderen zullen zich niet vervelen”, vertellen kinderbuurtcoaches Saressa Lachitjaran en Nikki ten Zijthoff lachend.

In het middagdeel worden de uitkomsten van de ideeën op het gebied van sport, kunst en buitenspelen gepresenteerd in de eerder genoemde verschillende creatieve vormen. Uiteindelijk worden drie van de negen ideeën overhandigd aan de wethouder. Welke dat zijn, wordt bepaald door een stemming en jury. De ideeën waar het hardst voor wordt gejuicht volgens de decibelmeter, wint de publieksstem. Als de kinderen aan het eind van deze gezellige dag nog energie over hebben, mag er nog gedanst worden tijdens de disco.

Alle Capelse basisscholen hebben informatie ontvangen over de Kinderconferentie. Kinderen kunnen zich aanmelden via hun leerkracht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 12 uur geleden
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15