• Techniekdagen in Sporthal Schenkel
• Techniekdagen in Sporthal Schenkel (Foto: Aangeleverd)

Techniek Belevingsdagen in Schenkel

  •   keer gelezen

CAPELLE • Ruim 1300 scholieren bezochten op 3 en 4 november de STO (Sterk Techniekonderwijs) Techniek Belevingsdagen in Sporthal Schenkel in Capelle.


Doelstelling van deze dagen is leerlingen in de leeftijd van 11-13 jaar te laten beleven wat techniek betekent. De organisatie wilde laten zien dat techniek heel breed is en interessant kan zijn om voor te kiezen, dat techniek zich ontwikkelt en innoveert. “Uiteindelijk hopen we met deze dagen meer leerlingen in het techniek onderwijs te mogen verwelkomen”, aldus Leonie van Haren, Programmamanager van STO Capelle&Oostland.

Ruim 1300 leerlingen van groep 8 van het primair onderwijs en klas 1 van het voortgezet onderwijs bezochten meer dan 20 technische bedrijven. Ze konden techniek zien, beleven en zelf doen. Bij aankomst werden de leerlingen getrakteerd op een korte theatervoorstelling met als thema “Techniek is meer dan je denkt”. Op bijzondere wijze werden de leerlingen meegenomen in de techniek en werden op een inspirerende manier uitgelegd dat eigenlijk alles techniek is.

Na het theater gingen de leerlingen de vloer op. Zowel binnen als buiten konden zij bedrijven bezoeken en techniek beleven. Vrijwel alle technische branches waren vertegenwoordigd. Met het invullen van een techniekquiz konden ze ook nog een prijsje winnen. De organisatie hoopt op een nieuwe editie in 2022.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten