Foto: Stockfoto

Leerlingen Comenius College maandag weer naar school

  •   keer gelezen

CAPELLE • Maandag 8 november zet het Comenius Lyceum aan de Lijstersingel in Capelle aan den IJssel weer veilig zijn deuren open voor leerlingen en medewerkers.


Donderdag ging de school preventief om 11 uur dicht, zodat nader onderzoek naar de verspreiding van asbest goed kon plaatsvinden. Er was donderdagmorgen asbest aangetroffen in een afgesloten technische ruimte. Het nader onderzoek heeft donderdagmiddag en vrijdagmorgen plaatsgevonden. Het wijst uit dat er geen sporen van asbest in de rest van het gebouw zijn aangetroffen. Volgens de deskundigen hebben leerlingen en medewerkers dus geen risico’s gelopen. 

Voor de schoolleiding staat veiligheid van alle betrokkenen bij de school voorop, daarom werd tot de tijdelijke schoolsluiting van anderhalve dag besloten.

De technische ruimte is nu geseald, om te voorkomen dat iemand daar binnenstapt. Vrijdag 12 november wordt het asbest eruit verwijderd door een professioneel bedrijf, conform de geldende richtlijnen en protocollen.
De schoolleiding heeft de leerlingen en ouders op de hoogte gesteld van de ontwikkelingen. Ook zijn de leerlingen en ouders erover geïnformeerd dat de toetsen die donderdagmiddag en vrijdag afgenomen zouden worden, volgende week donderdag en vrijdag plaatsvinden.

Excursies en ckv-activiteiten die gepland waren, gaan gewoon door. De school is blij dat ze met ingang van maandag weer veilig onderwijs kan bieden aan de leerlingen.

Huub Lakerveld
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten