<p>Comenius Lyceum gaat preventief dicht in verband met vondst asbest.</p>

Comenius Lyceum gaat preventief dicht in verband met vondst asbest.

(Foto: Stock)

Comenius Lyceum gaat preventief dicht in verband met vondst asbest

  •   keer gelezen

CAPELLE • Bij onderhoudswerkzaamheden in een afgesloten technische ruimte op de tweede verdieping van het gebouw van het Comenius Lyceum aan de Lijstersingel in Capelle is asbest aangetroffen. Uit voorzorg sluit de school preventief tot en met vrijdagmiddag 5 november de deuren. Dan kan op een veilige manier nader onderzoek plaatsvinden naar het aanwezige asbest en de manier waarop dit verantwoord verwijderd kan worden. Maandag 8 november hoopt de school weer open te gaan.
De school heeft haar leerlingen geïnformeerd; zij kregen donderdag 4 november om 11.00 uur vrij om zich verder thuis op toetsen voor te bereiden en aan opdrachten te werken. De ouders zijn door middel van een brief op de hoogte gebracht. Er was een toetsweek aan de gang; deze toetsen zijn een week uitgesteld. Voor de activiteiten die volgende week waren gepland en die nu uitgesteld moeten worden, zoekt de school nog een oplossing.

Het Comenius Lyceum volgt alle geldende richtlijnen en protocollen voor asbestverwijdering. Een gespecialiseerd bedrijf voert het nadere onderzoek uit. Voor de schoolleiding staat veiligheid van alle betrokkenen bij de school voorop, daarom is tot deze tijdelijke schoolsluiting besloten.Margje Kooistra
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten