Olav van der Sande jaagt namens Capelle op de bal.
Olav van der Sande jaagt namens Capelle op de bal. (Foto: Wijntjes Fotografie)

Capelle-N.E.C.: prima cup-avond op ‘t Slot

  •   keer gelezen

CAPELLE • Voetbalvereniging Capelle mag met een goed gevoel terugkijken op de bekerwedstrijd tegen N.E.C. “Het was een mooi voetbalfeest”.


“We hebben weer eens laten zien dat we evenementen van dit kaliber aan kunnen”, stelde voorzitter Jaap Mastenbroek na afloop van het duel vast. “Er is keihard gewerkt door onze vrijwilligers om de avond samen met de gemeente, de politie en de KNVB te organiseren. Dat is goed gelukt. We mogen hier met een fijn gevoel op terugkijken”.

Ook de selectie van vv Capelle verdient een pluim. De ploeg van trainer Ralph Kalkman trok brutaal in een 4-3-3 formatie ten strijde tegen de eredivisionist en speelde vol vuur. Spijtig genoeg lukte het de gasten om al in de vierde minuut op een 0-1 voorsprong te komen (doelpunt Elayis Tavsan). Diezelfde Tavsan verdubbelde de marge kort voor rust. Kort na de pauze wist Capelle er zowaar een stormachtig offensief uit te persen, dat zomaar had kunnen leiden tot de aansluitingstreffer. Die goal viel niet, waarna NEC in de 63e minuut voor de derde maal toesloeg. Ditmaal was het Ole ter Haar Romeny die scoorde: 0-3. In de slotfase kreeg Capelle-invaller Marvin van der Made tot twee keer toe de kans om een eretreffer te produceren. De lange spits miste de mazzel in de afronding. Desondanks had ook hij genoten van de ambiance. “Ik kan me niet herinneren dat het ooit zo vol zat op ons sportpark”, glunderde Van der Made. “Heerlijk om een keer mee te mogen maken”. Ook trainer Ralph Kalkman keek terug op een mooie avond. “We hebben gestreden voor wat we waard waren, maar je ziet natuurlijk wél klassenverschil. Bij N.E.C. gaat het allemaal net wat sneller en gemakkelijker. Wat ik wel jammer vond was dat we onze tegengoals te gemakkelijk weg gaven. Alle drie de keren was er sprake van een persoonlijke fout.”

Voorzitter Jaap Mastenbroek was vooral opgelucht dat de voetbalavond betrekkelijk probleemloos was verlopen. “We kregen van vijf bewoners van het naast ons sportpark gelegen Van Maerlantpark klachten over het vuurwerk dat voor de wedstrijd was afgestoken. Ik heb deze mensen alle vijf een berichtje gestuurd na afloop. Daarnaast hadden niet alle bezoekers aan de wedstrijd in de gaten dat bij de ingang werd gecontroleerd op vaccinatiebewijs én ID. Er moesten wat mensen naar huis terug worden gestuurd. Meer vervelends gebeurde er niet. De sfeer op en rond het veld was goed, het vuurwerk mooi en de baromzet uitstekend. We verwachten mede daardoor nog wat over te houden aan deze avond. En dat is natuurlijk ook prettig”.

Jan Timmer

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten