• Gunjan Singh voor haar eigen vlaaienwinkel.
• Gunjan Singh voor haar eigen vlaaienwinkel. Foto: Huub Lakerveld

Van toekomstig arts naar onderneemster

Algemeen 627 keer gelezen

CAPELLE • Gunjan Singh heeft als jonge ondernemer een dappere stap gezet, door op 21-jarige leeftijd eigen baas te worden in een vlaaienwinkel.

Gunjan Singh was voorbestemd om met een witte jas en stethoscoop om de nek in het ziekenhuis actief te zijn, maar het pakte anders uit. Op 1 november vorig jaar kreeg zij de mogelijkheid eigenaresse te worden van vlaaienzaak Patisserie Limburgia en die greep zij met beide handen aan.

Wat klinkt als een bijzondere carrièreswitch, is eenvoudig uit te leggen door Gunjan Singh. Als medisch studente wilde zij eerst opklimmen tot gynaecologe, maar het leven nam een andere wending en nu verkoopt zij een breed assortiment aan delicatessen in De Koperwiek. De ervaringen in het ziekenhuis maakten veel indruk op haar en zij nam de verhalen vaak mee naar huis. Langzaam kwam het gevoel dat de medische wereld wellicht niet voor haar was weggelegd. Voor zij de studie kon afronden, kreeg Gunjan lucht van de winkel in Capelle die te koop stond. Haar moeder, die zelf de eigenaresse is van Limburgia in Krimpen, had contact met de vorige eigenaren en vertelde het nieuws aan haar dochter. Zo ging het balletje rollen; Gunjan dook in het papierwerk, onderhandelde over de prijs voor overname en moest al snel de knoop doorhakken: ja of nee?

Aan het begin was het aanpoten voor Gunjan; ze draaide avonddiensten op stage in het ziekenhuis en ze bracht haar studieboeken en laptop naar de winkel. Zo leerde zij, terwijl zij ook klanten bediende. Dat werd te zwaar en uiteindelijk is Gunjan vol voor de winkel gegaan. Met ingang van de lockdown van december 2020 dreigde een donker scenario, maar met een handig foefje kon Gunjan klanten blijven verwelkomen. “Voor de overname was de zaak bij de KvK geregistreerd als ‘horeca’, maar ik heb de maatregelen bijgehouden en de omschrijving bij de overname veranderd naar ‘banket en bakkerij’. Dat komt ook veel dichter bij wat ik doe. Hierdoor kon de winkel open blijven”.
Gunjan Singh heeft vanaf haar elfde gespaard en kreeg hulp van de Krimpense vlaaienwinkel, waardoor zij geen lening hoefde af te sluiten. “Mijn vader hielp ten tijde van de lockdown tijdens zijn pauzes met bezorgen, mijn moeder gaf advies en ook andere familieleden en vrienden waren altijd bereid tot steun”. Haar ouders staan volledig achter Gunjan’s beslissing. Toch is zij ook vrienden verloren door deze dappere stap. “Sommige mensen begrepen mijn beslissing niet; zij zeiden dat ik het te druk zou gaan krijgen. Maar ik heb nooit naar hen geluisterd. Het zegt ook veel over hen. Ik heb ook veel nieuwe mensen leren kennen sinds deze grote stap”.

Huub Lakerveld

Redactiecoördinator Het Kontakt - IJssel en Lekstreek

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 20 uur geleden
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15