Foto: nl.123rf.com

Evaluatie Denk en Doe Mee! Fonds gewenst

  •   keer gelezen

CAPELLE • Voor beslist wordt over de verlenging van de subsidieregeling voor het Denk en Doe Mee! Fonds, wil de gemeenteraad een evaluatie van het fonds afwachten.


In de commissievergadering van maandag 1 november is hierover gesproken. Het college wil de subsidie voor het fonds voortzetten tot ‘minimaal 1 juli 2022’, maar verschillende partijen willen eerst een evaluatie van het fonds afwachten. Hoewel het fonds en diens doelen door de meeste partijen wordt toegejuicht, werden er toch kritische kanttekeningen geplaatst en kan niet meteen tot een verlenging overgegaan worden. De fractie van Leefbaar Capelle stelde voor om geen einddatum aan de subsidieregeling te verbinden, maar het fonds te beëindigen wanneer het budget opgemaakt is. Voor de meeste andere partijen zal een evaluatie echter doorslaggevend zijn.

D66 en het CDA willen hierbij kijken naar de transparantie van de website van het fonds. Niet alle initiatieven staan hierop vermeld. Daarnaast vragen diverse partijen zich af waarom de gemeente zélf niet vanuit de algemene middelen het initiatief neemt bij zaken als duurzaamheid, in plaats van dit over te laten aan het fonds. De SGP benadrukte dat het fonds slechts een hulpmiddel is bij initiatieven die die idealiter bij de lopende begroting horen.

Als er al tot verlenging wordt overgegaan, zien de meeste partijen geen heil in het plan van Leefbaar Capelle om ‘oneindig’ met het fonds door te gaan. 

Huub Lakerveld
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten