Foto: Stockfoto

Gemeente Capelle treft schikking met Pijnacker Infra

  •   keer gelezen

CAPELLE • De gerechtelijke procedure van Pijnacker Infra tegen de gemeente Capelle aan den IJssel is beëindigd. De aannemer moest, na een hoger beroep, een bedrag van 275.000 euro betalen aan de gemeente.


Pijnacker Infra begon in januari 2014 met reconstructiewerkzaamheden in de Instrumentenbuurt-Zuid in Capelle. In november 2014 werd het werk voortijdig stilgelegd, omdat de netbeheerder geen toestemming gaf aan de aannemer voor het omleggen van de stadsverwarmingsleidingen. Dit kwam doordat het stookseizoen (1 oktober tot en met 1 april) al was ingetreden. Hierop werden de werkzaamheden van Pijnacker Infra, onder meer aan de riolering, stilgelegd.

In het vierde kwartaal van 2014 onderhandelden de gemeente en Pijnacker Infra geregeld met elkaar. Het bedrijf eiste een resterend bedrag voor de uitgevoerde werkzaamheden. Aan de andere kant stelde de gemeente dat de werkzaamheden onvolledig, niet op tijd en niet naar volle tevredenheid zijn uitgevoerd. Bij de eerste rechtszaak kwam er een uitspraak op 10 april 2019: Pijnacker Infra werd in het gelijk gesteld en de gemeente Capelle aan den IJssel moest een openstaand bedrag betalen aan de firma.

Hierop is de gemeente in hoger beroep gegaan. Met succes, want het Gerechtshof, onder begeleiding van de rechter-commissaris, oordeelde op 22 juni 2021 dat een schikking van 275.000 euro bereikt moest worden. “De gemeente Capelle is hiermee akkoord gegaan omdat dit bedrag prima te accepteren was”, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Het schikkingsbedrag is inmiddels ontvangen, waarmee de gerechtelijke procedure ten einde is gekomen.

Huub Lakerveld
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten