Yassin Labriki: speler van CVV Zwervers en Feyenoord Futsal.
Yassin Labriki: speler van CVV Zwervers en Feyenoord Futsal. Foto: Wijntjesfotografie.nl

Labriki geniet van Zwervers en futsal

Sport 1.299 keer gelezen

CAPELLE • Yassin Labriki combineert veldvoetbal bij CVV Zwervers met Eredivisie-futsal bij Feyenoord. In beide sporten geniet hij met volle teugen.

“Ik ben zes dagen per week met ‘de bal’ bezig”, glimlacht de 30-jarige inwoner van Reeuwijk, die daarnaast als zzp-er actief is als begeleider in de zorg aan mensen met een verstandelijke beperking. “Ook daar geniet ik van. Met andere woorden: ik heb het in alle opzichten uitstekend naar mijn zin.”

Bij zondageersteklasser CVV Zwervers kwam hij drie seizoenen geleden aanwaaien. “Dat gebeurde eigenlijk min of meer per toeval. Ik speelde, na vanaf mijn jongste jeugd bij Olympia te hebben gevoetbald, net een paar maanden bij HOV in Rotterdam, toen een vriend van mij mij enthousiast maakte om de overstap te maken naar de Couwenhoek. Hij was al een tijd met veel plezier lid van CVV Zwervers. Ik besloot de stap te maken en heb daar geen moment spijt van gehad. Zwervers is een warme club met vriendelijke mensen die zich bovendien relaxed gedragen. Ook binnen de selectie is de sfeer uitstekend. Niet voor niets ben ik inmiddels aan mijn derde jaar hier begonnen.”

Zwervers 1 heeft ook dit seizoen als inzet om het eersteklasserschap veilig te stellen. De fijnbesnaarde linkerspits Yassin Labriki denkt dat dat vrij eenvoudig gaat lukken. “Als ik om mij heen kijk, dan zie ik dat onze selectie sterker is dan in voorgaande jaren”, stelt hij. “Er zijn jongens van buitenaf bij gekomen die de ploeg extra power hebben gegeven. Hun aanwezigheid én die van trainer Ton van Bremen zorgen voor nieuw optimisme. Ik ben sowieso blij met deze trainer. Hij is duidelijk in zijn verhaal en laat ons op dinsdag- en donderdagavond flink zwoegen”, lacht Yassin. “Daar houd ik wel van.”

Zelf moest Labriki enkele wedstrijden vanaf de zijlijn toezien hoe Zwervers de strijd om de punten aanging. “Ik raakte tijdens het zaalvoetbal helaas geblesseerd aan mijn lies”, vertelt hij. “Daardoor heb ik alleen de eerste veldwedstrijd tegen FC Boshuizen meegemaakt. We verloren daar met 1-0. Dat was niet nodig geweest als wij onze scoringskansen benut zouden hebben. Daarna volgde een thuisoverwinning op Sarto en gingen we er met 4-1 af tegen DOSKO. Wedstrijd vier werd afgelast vanwege een aantal corona-gevallen in onze ploeg. Zelf ben ik inmiddels weer aardig hersteld van mijn kwetsuur. Gelukkig maar, want ik doe niets liever dan voetballen.”

Techniek

De zaalvariant daarvan beoefent hij bij Feyenoord Futsal in de Eredivisie. “Er is niets mooiers dan dát”, glimlacht de van een gepolijste techniek voorziene Labriki. “Ik speel sinds mijn 15e in de zaal, die tak van voetbal heeft voor mij prioriteit op het veld, geef ik eerlijk toe. Beide zijn voor mij nu nog goed te combineren, omdat Feyenoord op vrijdagavond speelt en Zwervers op zondag. Zo kan ik de zaterdag in zijn geheel gebruiken om de rust te nemen die nodig is om er een dag later weer te staan. Wanneer Zwervers 1 komend seizoen op zaterdag gaat voetballen, wordt het voor mij waarschijnlijk een ander verhaal. Zo dicht op elkaar een prestatie leveren is lastig, weet ik. Ik word per slot van rekening ook een jaartje ouder.. Als puntje bij paaltje komt zal ik, denk ik, kiezen voor het futsal. In de Eredivisie spelen heeft toch iets speciaals. Dat wil ik niet zomaar opgeven.” Gemakkelijk hebben Labriki en zijn teamgenoten van Feyenoord Futsal het niet op het hoogste niveau. “We staan in de onderste regionen van de competitie”, vertelt hij. “Toch heb ik er vertrouwen in dat we de dans kunnen ontspringen. Ik ben een optimistisch ingesteld mens. Datzelfde positieve gevoel heb ik ook bij Zwervers én in mijn werk. Ook daar geniet ik van. 

Ik ben daarin actief als begeleider van mensen met een lichte en wat zwaardere verstandelijke beperking. Een mooie en dankbare job waarin je echt iets voor een ander kunt betekenen en waaruit je zelf ook veel voldoening haalt. Kortom: ik heb een fijn leven dat bestaat uit dingen die ik graag doe. Voetballen en zorgen voor een ander.”

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Jeroen Kolster hardlopend in actie.
Geld inzamelen voor palliatieve zorg: Jeroen Kolster volbrengt marathon Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Burg. Schalijlaan en Burg. Bakkerlaan twee avonden en nachten deels dicht Nieuws 20 uur geleden
• Tamara (links) haalde 525 euro op voor de zwanengroep Zuid-Holland.
Tamara Heerkens loopt marathon Rotterdam voor hulp aan zwanen Nieuws 20 uur geleden
• Ard Molenaar na het voltooien van de marathon.
Ard Molenaar werkte vijf jaar na noodgedwongen stop toe naar zijn eerste marathon (en liep hem uit) Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
ID-kaart of paspoort ophalen kan voortaan zonder afspraak Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Voetbaloverzicht: zo presteerden de lokale clubs afgelopen weekend Sport gisteren
—
Fietsen voor leven met en na kanker op 22 juni Nieuws gisteren
• De meiden met hun diploma.
Synchroondiploma op zak: meiden en dames van ACZ zetten nieuwe stap Sport 15 apr, 08:39