• Vrijwilligers helpen bij de inruiming van de nieuwe kasten.
• Vrijwilligers helpen bij de inruiming van de nieuwe kasten. (Foto: Huub Lakerveld )

Nieuwe kasten voor Berend Botje

  •   keer gelezen

CAPELLE • Bijna 36 jaar na de oprichting van speel-o-theek Berendje Botje zijn de kasten voor het speelgoed voor het eerst vervangen. 


Metalen archiefkasten hebben plaatsgemaakt voor frisse houten exemplaren, die handgemaakt zijn en precies tussen vloer en plafond passen. De firma Lundia uit Nijmegen kwam de kasten als pakketjes brengen en zette afgelopen donderdag in de speel-o-theek de constructies in elkaar. De aanschaf van de kasten was mogelijk door steun van het Denk en Doe Mee! Fonds en het Oranje Fonds. 

“De meeste kasten zijn weggehaald door een bedrijf, maar twee kasten zijn naar een Oekraïense school in Voorburg gegaan”, zegt coördinator Maria Roelofsen, die zelf al 17 jaar vrijwilligster is bij de speel-o-theek. “Zo dragen wij ook bij aan de circulaire economie”. Met het steuntje in de rug uit de fondsen kon Berend Botje ook nieuwe computers en een temposcan aanschaffen. Dit apparaat meet de lichaamstemperatuur van bezoekers en desinfecteert daarnaast de handen. Zo kan iedereen veilig naar speelgoed zoeken. Kijk op spelenbijberendbotje.nl voor meer informatie.

Huub Lakerveld
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten