• Schrijfster Bianca van der Reijden.
• Schrijfster Bianca van der Reijden. (Foto: Annemarie van der Ploeg)

Nieuw boek voor Capelse Bianca van der Reijden

  •   keer gelezen

CAPELLE • Met grappige en korte verhalen weet Bianca van der Reijden de welbekende spreuken of ‘tegeltjeswijsheden’ in een nieuw jasje te steken.


Ondanks dat zij vanuit haar persoonlijke ervaringen spreekt, zullen veel van deze verhalen herkenbaar zijn voor de lezer, zowel jong en oud. De amusante verhalen geven daarbij de lezer ook de ruimte om zelf even bij de thema’s stil te staan en ze te overdenken. Deze verhalenbundel is op vrijdag 22 oktober uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

“Mensen zijn als boeken. De buitenkant is meestal anders dan het verhaal van binnen”. Grappige en korte verhalen over herkenbare onderwerpen uit het dagelijks leven, belicht door welbekende spreuken of zogeheten tegeltjeswijsheden. Naast interessante, feitelijke wetenswaardigheden vertelt de schrijfster op amusante wijze leuke en herkenbare anekdotes uit haar persoonlijk leven.

Veel van de beschreven onderwerpen roepen een emotie op en stemmen tot nadenken, zoals dat eten meer is dan alleen een eerste levensbehoefte. Iedereen heeft wel eens moeite met namen onthouden of herkent de soms hilarische verschillen tussen man en vrouw. Opvattingen van vroeger en nu worden gecombineerd waardoor het lezers uit meerdere generaties weet aan te spreken. Een leuk boek voor op de koffietafel om spontaan een verhaal te lezen of als origineel cadeau te geven.

Bianca van der Reijden (1970) heeft eerder al twee totaal verschillende boeken geschreven. Haar eerste boek Open ogen gaat over hooggevoeligheid. Haar tweede boek Manipulatie betreft een spannende roman die zich hoofdzakelijk afspeelt in een Amerikaanse sekte. Bij deelname aan een schrijfwedstrijd werd ze met dit boek genomineerd voor The Indie Awards. Bianca heeft veel plezier beleefd aan het schrijven van haar nieuwste boek, omdat ze hoofdzakelijk de leuke ervaringen uit haar turbulente leven hierin heeft belicht. Daarnaast maakten het onderzoek naar de interessante wetenswaardigheden en het uitzoeken van leuke, passende spreuken erbij het extra leuk.

Kijk op www.biancavanderreijden.nl voor meer informatie.

Huub Lakerveld
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten